Diari digital d'Andorra Bondia
Testos ràpids IgG-IgM.
Testos ràpids IgG-IgM.

El Govern destina 1,5 milions a comprar els testos d’anticossos de la Covid-19


Escrit per: 
Redacció / Foto: Viquipèdia

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) publica avui l’edicte de la compra dels testos d’anticossos de la Covid-19 que el Govern vol fer a tota la població així com l’adjudicació dels vols d’anada i tornada dels metges cubans que donen suport al personal del SAAS per lluitar contra la pandèmia.

Segons detalla l’edicte fet públic, l’executiu ha adjudicat el subministrament dels 158.400 testos de detecció ràpida IgG-IgM a l’empresa Linkcare Health Services SL (vinculada a l’hospital Clínic de Barcelona) amb un cost de 9,50 euros la unitat, el que representa poc més d’1,5 milions d’euros en total.

L’edicte detalla que el subministrament és immediat. De fet, s’ha fet una contractació directa per via d’emergència tal com permet la legislació quan es produeixen “situacions que suposin un greu risc per a l’interès públic o alarma social”.

Lligat als testos, el BOPA també publica l’adjudicació del servei de transport intercontinental urgent per fer arribar el material mèdic i de detecció ràpida contra la Covid-19 a la companyia DSV Air&Sea, SAU per un import de 76.053,03 euros.

Vols

D’altra banda, el BOPA també fa pública l’adjudicació dels vols d’anada i tornada dels metges cubans que han vingut al país a donar suport al personal sanitari del SAAS en la lluita contra la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Els bitllets, de la companyia espanyola Iberia, suposen un cost de 19.811, 60 euros per a les arques de l’Estat. En aquest cas també s’ha utilitzat la contractació directa per via d’emergència.

Andorra
testos
ràpids
BOPA
igg
igm
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic