Diari digital d'Andorra Bondia
El gimnàs per als agents penitenciaris el dia de la inauguració de les noves instal·lacions.
El gimnàs per als agents penitenciaris el dia de la inauguració de les noves instal·lacions.

El Govern destina 30.700 euros al gimnàs per als agents penitenciaris


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Les darreres obres al centre penitenciari de la Comella també van servir per habilitar un gimnàs per als agents d’aquest cos. L’adequació de les instal·lacions es va fer en dos anys pressupostaris diferents. El 2016 es van adquirir materials per un import de 6.446 euros, mentre que l’any passat es van comprar diverses màquines per 24.341 euros. El nou espai ha requerit d’una inversió global, per tant, de 30.788 euros.

El Govern va justificar aquesta despesa en el fet que els agents penitenciaris han de tenir una bona condició física per desenvolupar les seves funcions. En aquest sentit, des de l’executiu es va recordar que la Llei del cos penitenciari, en els articles 34, 35 i 36, indica que els membres del cos han d’estar en condicions físiques i psíquiques adequades per ocupar els seus llocs de treball. A més,  assenyala que la presó disposa actualment d’un grup d’intervenció, format per integrants d’aquest cos, que té per finalitat poder actuar en moments de conflicte i que ha d’estar operatiu i preparat constantment. Per aquest motiu, s’exposa que “els agents del cos penitenciari necessiten, doncs, tenir una condició física adequada davant d’aquest tipus d’intervencions”. Aquest fet aconsella, segons el Govern, que els treballadors de la presó puguin tenir a disposició un gimnàs propi on poder mantenir la seva forma física. Això també succeeix amb la resta de cossos especials, com ara els bombers o els agents de policia, que també gaudeixen d’un gimnàs a les respectives instal·lacions per poder exercitar la seva condició física. 

Amb la creació d’un gimnàs a la presó, els agents no s’han de desplaçar per realitzar entrenaments, un fet que comporta un cost tant en temps com en diners. A més, que puguin fer exercici al mateix centre penitenciari també permet tenir el personal operatiu en qualsevol moment. La qüestió és que els empleats del departament d’Institucions Penitenciàries poden fer ús d’aquesta nova instal·lació durant els 365 dies de l’any en un horari que va des de les sis del matí fins a dos quarts de deu del vespre. 

Per tot plegat, des del Govern es va remarcar que l’adequació d’aquest gimnàs per als agents respon a les premisses de la Llei del cos penitenciari perquè el personal pugui mantenir la seva adequació física, una condició “indispensable” per poder exercir les seves funcions dins del centre penitenciari. La instal·lació era, a més, una millora reivindicada pels treballadors de la presó.

Cal recordar que a inicis d’any es van inaugurar les noves instal·lacions del centre penitenciari de la Comella, que tenien per objectiu millorar el dia a dia i les hores efectives d’activitats dels interns i també dels agents penitenciaris. A banda del gimnàs per als treballadors, les obres van servir per adequar el mòdul de dones, amb la construcció de tres noves sales de comunicacions familiars, un nou gimnàs, una sala polivalent i una sala d’informàtica, totes exclusives per a les internes. Això va permetre la separació total entre homes i dones presos i, per tant, va fer possible augmentar les hores d’activitats. El total de la intervenció va tenir un cost d’uns 70.000 euros. Pràcticament la meitat d’aquest import es va destinar a cobrir l’adequació del gimnàs per als treballadors del centre penitenciari.

 

presó
gimnàs
centre penitenciari
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic