Diari digital d'Andorra Bondia
Les garites de la duana hispanoandorrana.
Les garites de la duana hispanoandorrana.

El Govern destinarà 169.800 € a renovar les casetes de la frontera


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Govern destinarà 169.815 euros a la substitució de les casetes de la frontera del riu Runer utilitzades pels policies i duaners. Les obres començaran immediatament i tindran una durada de 16 setmanes. Les noves garites suposaran millores en els aïllaments tèrmics i acústics i faran més agradables les condicions de treball dels agents, a banda de l’impacte que tindrà en termes d’imatge. El disseny serà el mateix que el de la duana espanyola, tenint en compte l’acord amb el país veí en aquest sentit.

Per altra banda, el consell de ministres també va aprovar ahir l’adjudicació dels treballs per desenvolupar el Sistema Nacional d’Informació de l’Aigua destinada al Consum Humà (Sinach). Es tracta d’una plataforma informàtica que tractarà totes les dades administratives i cartogràfiques dels sistemes d’abastament d’aigua així com els resultats de les actuacions de control i vigilància de la qualitat sanitària de l’aigua. Això permetrà prendre decisions sobre el futur d’aquests sistemes, ja sigui en relació a la qualitat com per assegurar-ne el proveïment en cas de creixement urbanístic, i oferir informació a la ciutadania. El cost és de 216.000 euros. A l’últim, el Govern va adjudicar una ambulància de suport vital bàsic per als bombers per 84.775 euros. El vehicle ha de permetre el trasllat de pacients que tinguin risc de patir alguna desestabilització greu durant el trajecte. El cos té avui set ambulàncies d’aquest tipus, quatre a la caserna de Santa Coloma.

 

Modificació legislativa per complir amb l’acord monetari

El Govern va aprovar ahir la modificació de la llei sobre els requisits organitzatius i les condicions de funcionament de les entitats operatives del sistema financer, la protecció de l’inversor, l’abús de mercat i els acords de garantia financera. El text introdueix les modificacions vinculades a les normes MiFID i actualitza les mesures sobre l’abús de mercats, que han d’evitar activitats que poden alterar el funcionament normal del mercat financer. Tot plegat ha de donar més seguretat als clients, transparència a la plaça financera i oferir eines a les entitats financeres per operar a altres països al mateix temps que es compleix amb l’acord monetari. El Govern va acceptar que arriba al final de la legislatura però expressa la voluntat de poder-la aprovar abans de les eleccions. També es va aprovar el decret pel qual s’introdueixen les normes internacionals d’informació financera adoptades a la Unió Europea des del 2017. Així, les entitats financeres ja podran aplicar aquestes normes comptables per aquest 2018, un fet que dona tranquil·litat als clients, va destacar l’executiu.

Els registres eclesiàstics deixaran de fer certificats

A partir del 2 de gener del 2019, el Registre Civil assumirà l’emissió dels certificats de naixement, defunció i matrimoni dels registres eclesiàtics. Fins ara, tots els certificats d’actes inscrits abans de l’any 1997, data en què es va crear el Registre Civil, s’havien de sol·licitar a l’església de la parròquia. Amb el traspàs dels registres eclesiàstics al Registre Civil, els primers deixaran de fer aquesta funció. Aquesta actuació facilitarà les actuacions administratives dels ciutadans, tal com va assenyalar el ministre portaveu, Jordi Cinca. La mesura va ser aprovada ahir pel consell de ministres.

Modificació d’un reglament del cos de bombers

El consell de ministres va aprovar ahir el decret de modificació del Reglament regulador de les funcions, l’estructura i l’organització del cos de prevenció i extinció d’incendis i salvaments. Es canvia l’article 40 per tal que la prima no consolidable que poden rebre els membres d’aquest cos quan estan adscrits a una unitat, una secció o un grup, pel temps que hi estiguin desenvolupant les funcions corresponents, es percebi en tretze pagues. Avui, l’article 40 no preveu de forma expressa la retribució d’aquesta prima.

Conveni entre Afers Socials i la CASS per obtenir dades

El Govern va donar llum verd al conveni de col·laboració entre la CASS i el ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior per a la consulta de dades dels fitxers de la parapública relacionades amb la gestió de prestacions econòmiques d’Afers Socials. El conveni  permetrà simplificar els formularis, minimitzar la informació que es demana als ciutadans i obtenir dades fiables en la gestió de les sol·licituds tractades. També es regulen les condicions en què la CASS i Afers Socials podran intercanviar la informació.

Duana
financer
Acord Monetari
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic