Diari digital d'Andorra Bondia
Alumnes de batxillerat.
Alumnes de batxillerat.

El Govern endureix el control de l'absentisme escolar


Escrit per: 
Agències

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres una actualització de la regulació relacionada amb la prevenció de l'absentisme escolar als centres educatius del país. A proposta del ministre d'Educació i Ensenyament Superior en funcions, Eric Jover, s'ha validat un decret que estableix les accions encaminades a "prevenir, seguir i tractar les absències escolars", informa el Govern a través d'un comunitat. També estipula quins han de ser els mecanismes de retorn a l'assiduïtat escolar en cas d'absentisme declarat.

El nou decret deroga el també decret de modificació relatiu a la prevenció i el tractament vigent de l'absentisme escolar als centres educatius, aprovat el 2008. Amb tot, "manté la filosofia del text" en aplicació des de fa una dècada, però a la vegada adapta el contingut a la realitat social actual, que fa que sorgeixin noves situacions en termes d'escolarització. Ha de servir per millorar l'eficiència dels processos d'intervenció, reforçar la interdisciplinarietat i concretar els criteris i els terminis lligats a la intervenció.

El decret normatiu també garanteix amb més eficàcia el seguiment i la resolució dels casos d'absentisme i actualitza els procediments referents a la recollida de dades i a la seva anàlisi i gestió.

Exàmens de BAT i de la POB per als candidats lliures

També en l'àmbit de l'educació, l'executiu informa que la Prova Oficial de Batxillerat (POB) del sistema educatiu andorrà per als candidats lliures, que van iniciar el procés d’obtenció del títol de batxiller abans de setembre del 2017, es desenvoluparà del 6 de maig a l'escola andorrana de batxillerat d'Andorra la Vella. Els resultats es faran públics el pròxim 20 de maig, a les 12 hores.

D'altra banda, els exàmens de batxillerat (BAT) per a candidats lliures del sistema andorrà que van iniciar el procés d'obtenció del títol de batxiller abans de setembre del 2017, tindran lloc el 4 i el 5 d'abril, en funció de la modalitat a què correspongui: científic i tecnològic, i econòmic i social. Tots els exàmens es faran a l'escola andorrana de batxillerat d’Andorra la Vella.

Els resultats dels exàmens s'exposaran al tauler d’anuncis de l’escola andorrana de batxillerat el 12 d’abril a partir de les 12 hores i els candidats també podran recollir les qualificacions obtingudes al mateix centre d'ensenyament.

Número de vots: 41
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic