Diari digital d'Andorra Bondia
Carles Miquel
Carles Miquel

El Govern modifica el reglament energètic a favor de l’aerotèrmia


Escrit per: 
Agències/Foto: SFGA

Amb la voluntat d’afavorir la producció de calefacció, climatització o aigua calenta sanitària a través de bombes d’aerotèrmia, el consell de ministres va donar ahir llum verda a una modificació del reglament energètic en l’edificació per introduir-hi un annex que reguli aquestes instal·lacions. Es tracta d’una proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. Tal com va posar en relleu el cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, fins ara aquestes instal·lacions s’estudiaven “cas per cas” però no hi havia una “regulació específica”, amb la qual cosa s’espera que ara que “les regles del joc són les mateixes” es pugui impulsar aquest tipus d’energia.
L’annex fixa les condicions tècniques que han de complir aquestes instal·lacions que, tal com va concretar Miquel, fan servir l’energia continguda en l’aire com a font d’energia renovable per utilitzar-la per a calefacció, climatització i aigua calenta sanitària. 
Tal com va exposar el cap de l’Oficina de l’Energia, l’aerotèrmia s’inclou en el reglament a través d’un annex, de la mateixa manera com s’hi va incloure l’eficiència energètica en edificacions, la biomassa, la geotèrmia, l’energia solar tèrmica i els hidrocarburs. També va destacar que altres “palanques” per a l’aerotèrmia han estat, des del 2015, la modificació del reglament de control de la contaminació atmosfèrica per permetre la instal·lació en façanes i patis i la modificació del reglament del pla Renova perquè aquestes instal·lacions estiguin subvencionades fins a un 15% amb un màxim de 40.000 euros. Un altre impuls, segons Miquel, ha estat la modificació del reglament de la construcció per afavorir l’eficiència energètica, els elements d’eficiència ambiental i el foment de les energies renovables, que fixa, per exemple, condicions per a la producció d’aigua calenta sanitària.  
Aquest text ha estat treballat amb els enginyers i els arquitectes i s’emmarca en el model energètic que defineix el Llibre Blanc de l’Energia i en les polítiques de foment de les energies renovables.

reglament energètic
Carles Miquel
bombes d'aerotèrmia
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic