Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Espot i Víctor Filloy davant de la nova Oficina de l'habitatge.
Xavier Espot i Víctor Filloy davant de la nova Oficina de l'habitatge.

El Govern obre l’Oficina d’habitatge que veu “prioritària i estratègica”


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: A. S.
El Govern va inaugurar ahir la nova Oficina de l’habitatge que ha de permetre disposar d’un servei centralitzat d’atenció i informació ciutadana. El cap de Govern, Xavier Espot, que va estar acompanyat pel ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, va destacar que es tracta d’una oficina “prioritària i estratègica” que és “l’embrió o preludi del futur Institut de l’habitatge”.
 
L’espai –ubicat a Casa Motxilla, on fins fa poc hi havia el Servei de Política Lingüística– atendrà els ciutadans amb necessitats en aquest àmbit, resolent consultes o neguits. A l’oficina hi haurà una persona que atendrà cada dia des de les 8 hores a les 15.30 hores. “És una persona especialitzada en l’àmbit urbanístic, amb coneixements amplis sobre la matèria”, va destacar Filloy, que va remarcar que “hem buscat algú amb coneixements i capacitats perquè si ha de derivar qüestions més complexes a diferents òrgans de l’administració, sàpiga els canals que ha de seguir”.
El cap de Govern va exposar que s’atendran des de consultes d’ordre social, com poden ser les possibilitats d’accés a ajuts a l’habitatge o per accedir al pla Renova, fins a consultes d’abast més jurídic com temes relacionats amb la resolució de contractes o si es donen cobraments excessius de despeses relacionades amb la calefacció o l’electricitat. En cas que la consulta no es pugui atendre a la mateixa oficina, es preveu que es faci la derivació a l’organisme escaient. “S’intentarà anar fins al fons de la qüestió i resoldre el màxim de dubtes i neguits relacionats amb el tema de l’habitatge”, va assegurar Esport. Filloy va apuntar que la voluntat és “acompanyar el ciutadà amb el neguit que té ara” i va recordar que fins ara no es disposava d’un lloc físic on dirigir-se per qüestions com aquestes. “Hem anat rebent les persones al ministeri, però no teníem aquesta figura identificada. Això aportarà molt fins que no estigui en marxa l’Institut de l’habitatge”, va destacar.
 
De fet, el líder de l’Executiu va admetre que la creació de l’oficina deriva del fet que “no volíem esperar” a tots els tràmits legislatius que calen per crear l’Institut Nacional de l’Habitatge. “Els tempos legislatius són llargs”, va reconèixer, avançant, però, que les pròximes setmanes està previst que pugui entrar a tràmit parlamentari el projecte de llei de creació de l’Institut. “Fins que s’acabi transcorreran diversos mesos i no volíem esperar per poder disposar d’un servei centralitzat i unificat”, va insistir.
 
A més de la seu física, també s’ha habilitat una adreça de correu electrònic (habitatge@govern.ad) i un telèfon de contacte (727 133) perquè els ciutadans tinguin altres vies de comunicació.
 
Taula nacional
D’altra banda, el ministre Filloy va explicar que la setmana que ve hi ha prevista una nova reunió de la taula nacional de l’habitatge en la qual es tractaran totes les qüestions que s’han anat recollint els darrers mesos entre tots els actors socials que hi prenen part. Es farà una anàlisi de l’impacte de les mesures urgents, es presentaran dades, s’informarà sobre l’obertura de l’oficina i es donarà a conèixer un tríptic amb les preguntes més freqüents que normalment fan els ciutadans i que també es podrà consultar via web.
Govern
oficina
Habitatge
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic