Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern preveu 160.000 € per a la unitat de radioteràpia l’any que ve
El Govern preveu 160.000 € per a la unitat de radioteràpia l’any que ve

El Govern preveu 160.000 € per a la unitat de radioteràpia l’any que ve


Escrit per: 
M.S. / FOTO: J.G.

El ministeri de Salut preveu destinar l’any vinent 160.000 euros al projecte per a la implantació d’unitat de radioteràpia al Centre Hospitalari Andorrà (CHA). Així ho assegura si més no en una resposta a una sèrie de preguntes sobre la implantació d’aquesta unitat formulades pel conseller general i president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, que recull el darrer Butlletí del Consell General.

Així, segons destaca el ministeri, en la partida corresponent a treballs realitzats per empreses d’estudis i treballs tècnics a diferents projectes pressupostaris, hi ha el projecte “Atenció integrada”, que compta amb una dotació de 60.000 euros com a projecte d’alt valor específic amb relació al servei d’oncologia. A més, una segona partida, aquesta de 100.000 euros, també es destinaria a aquest projecte.

Tot i això, i malgrat aquesta dotació global de 160.000 euros, Salut, en resposta a una altra pregunta, explica que no disposa d’una estimació del cost d’implantar una unitat d’aquestes característiques i recorda que el juliol es va crear un equip de treball per redactar el ple de bases per licitar el servei integral públic d’oncologia d’Andorra.

En aquest sentit, des del ministeri s’insisteix que, una vegada s’hagi definit el model i s’hagin estimat les necessitats de la població del país, serà quan es podrà “procedir a estimar els recursos necessaris per a la implantació de la unitat de radioteràpia” i, conseqüentment, fer també “una estimació acurada del cost”.

Aquesta mateixa argumentació serveix al ministeri per respondre la tercera interpel·lació de Gallardo sobre la qüestió, relativa al cost de manteniment de la unitat una vegada posada en funcionament.

D’altra banda, i en aquest cas responent a una pregunta de la consellera general independent, Sílvia Bonet, amb relació a les visites mèdiques domiciliàries, el ministeri explica que l’any passat la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) “va pagar 226 visites domiciliàries de generalista amb majoració de festiu, 75 visites amb majoració de nit i 15 visites amb majoració de festiu i nit”, unes visites que van tenir un cost reemborsat i no refacturat per a la parapública de 12.048,32 euros.

Quant a la interpel·lació sobre el cost que va tenir pel Govern el servei de permanències mèdiques amb guàrdies nocturnes el 2014, Salut explica que va ser de 78.150 euros, mentre que el cost per la CASS pel mateix període va ser de 25.837 euros.

Finalment, el Butlletí del Consell General recull la resposta del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior a una pregunta del conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, amb relació a la cobertura de places de col·laboradors educatius. Així, aquest 2017 s’han cobert 20 places vacants, 9 de les quals per promoció interna, 10 mitjançant edicte públic i la restant atorgada per reingrés d’un funcionari en excedència sense reserva de plaça. De les deu de l’edicte públic, vuit han estat assignades a Formació Andorrana i dues a l’Escola Andorrana, concretament al centre de segona ensenyança d’Encamp.

Així mateix, des del ministeri s’explica que, fins a la fi del curs escolar 2017-2018, es preveu cobrir dues places vacants que es produiran per jubilació al departament d’Escola Andorra i a Formació Andorrana.

 

radioteràpia
hospital
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic