El Govern vol controlar el frau en la comercialització de productes agraris i alimentaris d’Andorra
El Govern ha iniciat una campanya de controls a tots els establiments de venda d'aliments amb l'objectiu de reforçar la lluita contra l'intrusisme. La campanya fa especial èmfasi en aquelles pràctiques que puguin suposar un frau amb relació a la comercialització de productes agraris i productes alimentaris d'Andorra. La iniciativa sorgeix arran de la creixent demanda de productes locals per part de la població resident i turística.
Els controls, ja en marxa, es duran a terme de forma progressiva i aleatòria a tots aquells centres o establiments en els quals es publiciten aquests productes, entre els quals s'inclouen les carns de boví, oví, cabrum i equí dels animals de renda criats i engreixats a Andorra que es comercialitzen sota el segell de Carn de Qualitat Controlada d'Andorra o l'IGP Carn de Vedella d'Andorra.
L'objectiu és erradicar aquelles pràctiques que poden induir a un frau, en particular en carns que, encara que hagin pogut ser transformades a Andorra, no procedeixen d'animals criats i engreixats al Principat. Les inspeccions també es faran extensives als productes que es comercialitzen sota la marca 'Productes Agrícoles i Artesans d'Andorra', com poden ser les mels, melmelades i geles, els embotits, els formatges i derivats làctics, els vins, els licors, les cerveses, els plats preparats i els productes cosmètics.
En el cas que es detectin i es constatin pràctiques fraudulentes, aquestes podran ser constitutives d'una infracció greu i, per tant, les sancions d'acord amb la llei de competència efectiva i protecció del consumidor, podran comportar multes d'entre 2.000 i 10.000 euros.