Diari digital d'Andorra Bondia
La presidenta d'Autea i els resposanbles d'Ingeni Coworking durant la signatura de l'acord.
La presidenta d'Autea i els resposanbles d'Ingeni Coworking durant la signatura de l'acord.

El llibre blanc del trastorn de l'espectre autista podria estar enllestit a finals d'any


Escrit per: 
Redacció / Foto: Autea

L’objectiu de l’Associació del trastorn de l’espectre de l’autisme (Autea) és tenir enllestit el llibre blanc de l'autisme a finals d’aquest any. Així ho ha dit la seva presidenta, Inés Martí, en el marc de la renovació de l'acord de col·laboració entre l'entitat i els responsables d'Ingeni Coworking, Toni Viola i Joan Prat. Cal recordar que l'acord signat entre les dues entitats renova i millora les condicions del signat al 2020, ja que amplia la disponibilitat per part d’Autea dels espais de treball compartit, despatxos privats, sales de reunions, així com de l’auditori per a conferències.

De fet, Martí ha informat que Autea acaba de signar un conveni de col·laboració amb els ministeris de Salut, Educació i Ensenyament Superior, Afers Socials, Joventut i Igualtat, Presidència, Economia i Empresa i el SAAS, per l’elaboració del llibre blanc del trastorn de l’espectre de l’autisme d’Andorra que compta també amb la col·laboració de la Fundació Julià Reig. La presidenta d’Autea ha ressaltat que “aquest acord ens garanteix la voluntat de col·laboració del govern d’Andorra i del SAAS en la recollida d’informació general sobre els serveis i prestacions específics que segons la literatura científica actual les persones amb TEA i les seves famílies i persones del seu entorn directe requereixen per a una bona qualitat de vida”. 

Pel que fa a la col·laboració amb Ingeni Coworking, el balanç fet per ambdues entitats ha estat molt satisfactori. Martí ha referit que entre les diferents activitats desenvolupades el darrer any a les seves instal·lacions, va tenir lloc “la videoconferència per l’adhesió de l’entitat a Autisme Europa (AE), el passat 7 de novembre del 2020, una data molt significativa per nosaltres”, així com “el fet de poder disposar d’aquestes instal·lacions, en una any especialment difícil, ens ha permès avançar en un projecte capdal de l’associació: el llibre blanc.  "Aquí hem pogut realitzar més d’una setantena d’enquestes a les famílies de l’associació, en un entorn protegit i seguint les mesures de seguretat sanitària que la situació de la pandèmia per la Covid-19 requerien, gaudint d’uns espais molt adients per aquest tipus d’entrevistes”, ha remarcat Martí.

llibre blanc del trastorn de l'espectre autista
finals d'any
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic