Diari digital d'Andorra Bondia
Alumnes abans d'entrar als exàmens de la convocatòria anterior.
Alumnes abans d'entrar als exàmens de la convocatòria anterior.

El ministeri prepara la primera POB que incorporarà l'avaluació de competències


Escrit per: 
Agències

Durant els mesos de maig i juny un total de 238 candidats, 219 escolars i 19 candidats lliures, es presentaran a la Prova Oficial de Batxillerat (POB), que els permetrà obtenir el títol de batxiller. Per primera vegada, enguany incorporarà els principis bàsics de l’avaluació en un ensenyament per competències tant per que fa a la tipologia de les proves com al sistema de qualificació, tal com d’estableix en el model d’ensenyament impulsat pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior en el marc del Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (Permsea).

La prova estarà organitzada en tres fases, en les quals la persona candidata podrà demostrar un mínim de dues vegades el seu grau de desenvolupament de les competències d’acord amb les assignatures que formen l’itinerari formatiu que ha escollit. Les proves de la primera fase se celebraran del dilluns 29 d’abril al dimarts 14 de maig, mentre que la segona fase es durà a terme del divendres 24 de maig al divendres 14 de juny. Algunes proves de les assignatures artístiques i que requereixen més temps de realització es van iniciar a principis del mes d’abril. Pel que fa a la tercera fase, el ministeri informarà als candidats a través del seu web.

Els candidats lliures disposen d’un termini de 5 anys per obtenir el títol de batxiller, per tant que no és obligatori que facin tots els exàmens en una mateixa convocatòria. Dels que es presenten, quatre candidats ja havien iniciat el procés i seguiran el model d’obtenció del títol de batxiller els anys anteriors fins que obtinguin el diploma.

Excepte els exàmens orals de comunicació en llengua anglesa, que es faran al centre de formació d’Aixovall, les proves es faran a l’escola andorrana de batxillerat. Els candidats hauran de fer de manera obligatòria els exàmens de filosofia, llengua catalana, llengua anglesa i educació física. La resta corresponen a les assignatures escollides durant el batxillerat. A l’acabar cada fase de la convocatòria, cada candidat rebrà les qualificacions obtingudes a través d’un correu electrònic. Tanmateix, els resultats, amb la qualificació d’apte i no apte, es publicaran al web del ministeri d’Educació i al tauler d’anuncis de l’edifici del ministeri.

ministeri
primera
POB
competències
avaluació
prepara
incorporarà
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic