Diari digital d'Andorra Bondia
Un instant de la sessió de consell de comú celebrada ahir al Centre de Congressos dela capital.
Un instant de la sessió de consell de comú celebrada ahir al Centre de Congressos dela capital.

El museu de la bicicleta s’enfila fins als 1,7 milions i obrirà al febrer


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto:T.L. / Comú Andorra la Vella

El futur museu de la bicicleta serà una realitat abans de la primavera que ve, i si bé inicialment s’havia estimat la inversió en 1,3 milions, finalment el cost puja a 1,7. Així ho va exposar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en la sessió de consell de comú celebrada ahir.

Marsol va explicar que finalment s’ha decidit dividir en dues parts els treballs per fer realitat el projecte. D’una banda, s’adjudiquen directament els treballs d’estructura museogràfica a l’empresa guanyadora del concurs d’idees, Playmedia, per un import de 830.000 euros perquè es considera que és qui millor ho pot concretar. D’altra banda, ahir també es va donar llum verd a la convocatòria del concurs per adjudicar els treballs d’obra civil que s’hagin de fer a l’espai, pels quals s’estima un cost de 750.000 euros. Com s’ha dit, com que el pressupost previst inicialment era d’1,3 milions, la corporació també va aprovar ahir una transferència de crèdit de 360.000 euros que ha de permetre disposar de prou diners per fer front a tot plegat. A tot això cal sumar-hi els 117.000 euros destinats, el novembre passat, a pagar la definició del projecte museogràfic dissenyat per l’empresa guanyadora del concurs d’idees i els 11.000 euros que es van donar en premis del mateix concurs.

La previsió és que a finals de juliol s’hagin pogut adjudicar les obres i el termini d’execució serà de sis mesos, per tant, al febrer hauria d’estar acabat.

Els consellers de la minoria del PS, Dolors Carmona i Sergi González, van expressar la seva preocupació sobre la viabilitat de la infraestructura, indicant que no hi ha un pla director actualitzat que prevegi quant cosatarà el manteniment, quins ingressos hi haurà i d’on sortiran. Per aixo es van abstenir en aquestes decisions. “És una invesrió molt important”, va assenyalar González, deixant clar que “estem a favor de la cultura i estem en el tema de bici, hi creiem molt”. Però una vegada més van posar en dubte la necessitat de fer “obres faròniques” i va demanar a la ciutadania, que creu que no és conscient de la situació, que “s’activi i s’adoni que les grans inversions estan molt bé per la foto però després tenen uns costos”.

La cònsol major, Conxita Marsol, que va lamentar l’abstenció de l’oposició, va defensar el projecte de la majoria i la gestió dels diners públics que fa l’equip comunal. “Crec que sempre hem estat un exemple de transparència i de bona gestió del diner públic. Crec que això no se’ns pot qüestionar”, va apuntar, afegint que “d’aquí a dos anys quan hi hagi eleccions els ciutadans ja decidiran si el que s’ha fet està bé o malament, però acurats amb els diners públics, ho som. No estirem més el braç que la màniga.”

Centre d’Art
El ple d’ahir també va donar suport unànime a l’adjudicació per 689.927 euros dels treballs per adequar el Centre d’Art de la capital, que esdevindrà la sala d’exposicions del Govern. L’empresa encarregar-la d’executar-los serà Construccions Modernes i disposarà d’un termini de quatre mesos, per tant, haurien d’estar acabades a la tardor. L’import és superior als 620.000 euros previstos inicialment, però Marsol es va mostrar convençuda que en el transcurs de les obres es podran fer “petits canvis” que permetin ajustar el cost. A preguntes de la minoria va assegurar que si bé encara no s’ha firmat el conveni de cessió de l’espai amb el Govern, “es firmarà perquè a nosaltres també ens interessa perquè el Govern pugui dotar la sala d’exposicions d’alt nivell”.

Finalment, també es va informar de l’execució pressupostària del primer trimestre del 2021. A 31 de març d’aquest any s’havien liquidat despeses per valor de 9,4 milions i 8,5 milions d’ingressos, de manera que els comptes de la corporació presenten un dèficit de 917.000 euros que Astrié va atribuir al “calendari fiscal”. L’endeutament total consolidat al final del primer trimestre és de 26,58 milions, que corresponen al 57,79% del màxim permès per la llei.

Marsol afirma que s’arreglarà el tartan de l’Estadi Comunal

La cònsol major va parlar ahir de la reforma de l’Estadi Comunal arran de les preguntes formulades pels consellers de l’oposició. Si bé no va concretar quina seria l’actuació que s’hi durà a terme, va mostrar la voluntat d’arreglar el tartan. Va recordar que s’havien donat de temps fins al setembre per decidir si es tira endavant o no el projecte de remodelació de l’estadi, però va assegurar que “hi haurà notícies abans”.

També va admetre que amb la Federació d’Atletisme (FAA) s’havia acordat arreglar el tartan de cara als Jocs dels Petits Estats i posteriorment començar les obres de l’estadi, però “la pandèmia ho ha frenat tot. S’han suspès els jocs i no hem complert, però el tartan l’arreglarem”. La setmana que ve tenen una reunió amb la FAA per explicar-los la proposta sobre com i quan fer els treballs”.

Pla parcial del parc Central, aquest mandat

La cònsol major de la capital va manifestar el desig que abans d’acabar el mandat es pugui tenir el pla parcial o especial del parc Central, com a mínim la documentació, de manera que pugui quedar definida la zona exacta que quedaria en mans del Comú i per tant de titularitat pública. Segons Marsol inclou gran part de la zona verda i ara s’està negociant amb els propietaris implicats (fins a sis) per concretar com es podria fer. “No és fàcil, és llarg i s’ha de trobar una solució que ens vagi bé a tots, però hi ha bona predisposició”, va assegurar la cònsol.

museu
bicicleta
s’enfila
1
7 milions
obrirà
febrer
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic