Diari digital d'Andorra Bondia

El nombre d’accidents laborals se situa en 2.757 fins al mes de juliol


Escrit per: 
Marta Fernández

La CASS ha comptabilitzat els set primers mesos de l’any 2.757 accidents laborals, una part important dels quals, tal com ja és habitual en estadístiques anteriors, s’ha registrat en el sector de la construcció.

D’aquesta manera, des del mes de gener fins al juliol en aquest sector s’han produït 714 accidents laborals, que han generat 409 baixes, tal com posen de manifest les estadístiques de la CASS.

Cal assenyalar que els accidents laborals a la construcció han generat una mitjana de 39 dies de baixa. Aquesta mitjana  no és la més elevada respecte a la resta de sectors, ja que cal assenyalar que han estat l’agricultura, la ramaderia, la caça i la silvicultura les activitats que ha generat una mitjana de dies de baixa més elevada, amb 90.
El segon sector que ha registrat un nombre d’accidents de treball més elevat ha estat el d’altres activitats socials i serveis prestats, en què ja se sumen 492 sinistres. La xifra de baixes laborals que han produït aquests accidents ha estat de 175, mentre que la durada mitjana de les baixes en aquest sector ha estat de 37 dies.

En tercer lloc quant a sinistralitat hi ha el comerç i l’activitat de reparació de vehicles de motor, en què s’ha registrat fins al mes de juliol 488 sinistres laborals, que han acabat generant un total de 238 baixes, amb una durada mitjana de 42 dies.
Cal recordar que l’any passat es va tancar amb un total de 4.728 accidents laborals, que van generar 2.255 baixes. De moment, la xifra d’accidents al sector de la construcció, per exemple, està per sota de la mitjana registrada l’any passat. Malgrat això, cal posar en relleu que la sinistralitat en aquest sector, a més de ser la més important entre la resta d’activitats, també és força elevada any rere any.

Per contra, els sectors en què s’ha registrat una sinistralitat més baixa han estat el d’organismes extraterritorials, amb un sol accident; el de treball domèstic, amb sis, i el d’agricultura, amb vuit.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic