Diari digital d'Andorra Bondia

El nombre d’assalariats disminueix un 4,2% al maig i se situa en 36.851


Escrit per: 
Agències

Les persones assalariades al mes de maig van ser 36.851, 1.616 menys que en el mateix període de l’any anterior, segons va informar ahir el departament d’Estadística. La xifra, que suposa una davallada del 4,2%, confirma la tendència a la baixa dels últims anys.

D’altra banda, la massa salarial del mes va ser de 71,44 milions d’euros, cosa que representa una disminució del 8,8% respecte al maig de l’any anterior. Igualment, el salari mitjà mensual del maig es va reduir en 98,56 euros, un 4,8% menys respecte al maig de l’any passat, i es va quedar en 1.938,61 euros.
Els sectors que van reduir més el nombre d’assalariats van ser la construcció i l’hoteleria i turisme. L’únic en què augmenta la xifra és administració, salut i educació. En l’anàlisi de l’evolució de la massa salarial per sectors, el departament d’Estadística assenyala que al sistema financer es produeix la davallada més gran, d’un 38% respecte al maig 2009, seguit de la construcció.
D’altra banda, Estadística apunta que el salari mitjà va patir una reducció important, de 98,56 euros, provocada per la reducció forta del salari mitjà al sistema financer. En realitat, segons les dades fetes públiques aquest dilluns, el salari mitjà va créixer en gairebé tots els sectors a excepció de l’administració, salut i educació.
Pel que fa a la mitjana dels darrers dotze mesos, calculada per evitar l’efecte de l’estacionalitat de la dada, al maig era de 39.124 assalariats. Aquest valor representa una variació negativa de 135 persones respecte al mes d’abril.
Estadística va recordar que el mes de març del 2007 es va obtenir el valor màxim històric, amb 42.559 assalariats. A partir d’aquest mes es va canviar la tendència a l’alça i s’ha produït un descens continu dels assalariats, de manera que ara les xifres són comparables a les de l’any 2003.
En valors de les mitjanes sobre dotze mesos, la variació total d’assalariats és de -1.301 persones, amb una disminució del 3,2%. Comparant el salari mitjà, les dades mostren que augmenta en tots els sectors a excepció de la construcció i el sistema financer.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte