Diari digital d'Andorra Bondia
El nou POUP de la Massana multiplica els permisos d’obra
El nou POUP de la Massana multiplica els permisos d’obra

El nou POUP de la Massana multiplica els permisos d’obra


Escrit per: 
P.G.

Des de l’aprovació de la revisió del Pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP), el març passat, fins a finals de juliol el Comú de la Massana va autoritzar 51 permisos d’obra, una xifra alta si es compara amb la de tot l’exercici del 2015, en què van ser 30 autoritzacions, i el 2014, que van ser 39. La simplificació amb el nou pla d’urbanisme fa que s’incentivi més la capacitat per fer obres, asseguren des del Comú.
Dels 51 permisos atorgats, 12 han estat per a xalets i 16 per a obres d’ampliació, i la resta corresponen a altres conceptes, com reparcel·lacions, límits d’edificació, projectes d’urbanització i altres obres urbanístiques. L’any passat es va donar un permís per a obra nova i dos per a ampliacions. S’ha de tenir en compte que durant el 2015 va haver-hi una moratòria perquè s’estava revisant el POUP. El 2014 es va autoritzar tres permisos per a obra nova i vuit per a ampliacions. Per tant, el Comú de la Massana constata la multiplicació de les autoritzacions atorgades i com s’ha reactivat la construcció a la parròquia amb el canvi de pla d’urbanisme i les noves mesures aprovades. 
El POUP de la Massana es va aprovar definitivament l’octubre del 2006. La revisió del pla d’urbanisme s’ha portat a terme per canviar alguns punts, com la rebaixa del 15% al 5% del percentatge de cessió obligatòria econòmica i de sòl, dins la forquilla que preveu la llei. Altres canvis destacats del planejament són la rebaixa de la parcel·la mínima i la reducció de la dimensió de les unitats d’actuació en sòl urbanitzable. També s’ha suprimit un vial que dividia en dos el parc del prat del Colat i s’ha fet, segons va explicar al seu moment el cònsol major de la Massana, David Baró, “per salvaguardar aquest espai lúdic, molt apreciat pels massanencs”. 

Pla d'ordenació i urbanisme parroquial
POUP
Comú de la Massana
permisos d'obra
revisió
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic