Diari digital d'Andorra Bondia
El nou sistema de control monitoritzat s’està verificant
El nou sistema de control monitoritzat s’està verificant

El nou sistema de control monitoritzat s’està verificant


Escrit per: 
Pepa Gallego

En breu es posarà en funcionament el nou sistema de control monitoritzat que serveix a la Policia per localitzar gent privada de llibertat amb un règim d’arrest al seu domicili. Fa dues setmanes que la nova maquinària ja és als despatxos de la Policia, però ara s’estan fent els treballs de verificació. “S’han de fer proves a tot el territori del país i també s’ha de formar el personal que la instal·larà”, va explicar un policia informàtic. 
Aquesta nova maquinària més els vint braçalets, que permetran el control de vint persones, han costat 225.000 euros. Val a dir que el pic màxim que ha registrat la policia en aquest tipus de control ha estat nou persones, i ja fa uns quants anys. Actualment són tres els controlats amb l’antic sistema de control monitoritzat, el darrer Joan Paul Miquel, però en aquest cas es van tenir problemes tècnics de cobertura que els mateixos agents de policia no han sabut desxifrar bé, perquè el braçalet que se li va col·locar donava problemes i un altre no. 

Un sistema evolutiu
El nou sistema de control monitoritzat substitueix l’antic, que data del 2000. El nou actualitza el sistema i és més garantista, segons va explicar el policia informàtic responsable del dispositiu, que va manifestar que és evolutiu. “Al nou sistema s’hi poden afegir en un futur altres aplicacions, com un seguiment per GPS, i a més ara les comunicacions es podran fer des del dispositiu via mòbil, quan en l’anterior eren per telèfon fix”, va dir. 
Per altra banda, el disseny del braçalet, que no deixa de ser una polsera que va al turmell, “és molt més petit i més còmode per a la persona controlada”. 
Aquests controls monitoritzats sempre són dictats pel batlle i van dirigits a persones que tenen una privació de llibertat. La policia és la que s’encarrega de fer la instal·lació i el control. Segons va explicar el mateix director del cos, Jordi Moreno, aquest control monitoritzat sempre va acompanyat de controls presencials per patrulles policials, que en diferents horaris vigilen el domicili dels processats cada dia. 

control monitoritzat
policia
GPS
Joan Pau Miquel
Jordi Moreno
Comentaris: 1

Comentaris

Si ja fa uns anys, en que ja es disposava d'aquests aparells els haguessin aplicat com es va demanar degut a que no hi havia cap perill de fugida ja que en aquest cas concret a que em refereixo se li reconegués un 66% de discapacitat, potser s'hagués estalviat que aquesta persona sortís destrossada de per vida de la presó preventiva tot i ser innocent del que se l'acusava, i se del que parlo...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic