Diari digital d'Andorra Bondia

El Palau de Gel tanca l’exercici de l’any passat amb 300.000 euros en negatiu


Escrit per: 
S. M.


El Comú de Canillo ha pogut tancar finalment l’exercici del Palau de Gel dins les millors previsions que marcava l’auditoria que va encarregar ara fa un any. En aquest sentit, i a falta de rebre els comptes definitius auditats i aprovats per sessió de comú, s’estima que l’exercici passat es tancarà amb unes pèrdues d’uns 300.000 euros.

Així va quedar palès en el darrer consell rector, en què es va presentar els comptes del 2009 i en què es va poder constatar una millora respecte al 2008, que va registrar uns 400.000 euros de pèrdues.
Val a dir que, per redreçar la situació, el Comú va encarregar un estudi que preveia, a les conclusions, diferents escenaris possibles en funció dels ingressos i les despeses. En aquest informe, en què l’objectiu era arribar al 2013 amb dèficit zero, es proposava un resultat positiu en què la previsió de creixement anual dels ingressos havia de ser de l’1 per cent, mentre que la despesa havia de disminuir cinc punts a l’any. Aquesta estimació és la que no s’ha complert, i, de fet, amb la situació actual és poc probable que es compleixi en els mesos vinents, segons van comentar fonts properes al Comú.
No obstant, el segon escenari, molt més realista, sí que s’ha complert. En aquest cas l’empresa auditora havia assenyalat que si hi havia un creixement dels ingressos de l’1 per cent i la despesa augmentava només un 3,5, el resultat pressupostari no podria ser superior a 379.000 euros de dèficit, i de fet així ha estat, tal com ho demostren els comptes de tancament, que han millorat aquesta previsió situant el dèficit de l’any passat en 300.000 euros.
Segons van comentar fonts comunals, aquest resultat ve donat, en gran part, per la contenció de la despesa que es va començar a fer el 2009, amb diverses retallades i optimitzant els recursos disponibles.
Tot i això, des de la corporació ja van avançar que aquest any la despesa s’incrementarà respecte del 2009, donat que es vol engegar tota una sèrie de mesures i executar uns projectes que permetin que el Palau de Gel es modernitzi i atregui més públic en els anys vinents. De fet, aquest any es preveu una inversió d’uns 100.000 euros aproximadament, mentre que les despeses de funcionament pugen a uns 380.000 euros.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic