Diari digital d'Andorra Bondia
El parc nacional d’Aigüestortes vol sol·licitar la certificació StarLight
El parc nacional d’Aigüestortes vol sol·licitar la certificació StarLight

El parc nacional d’Aigüestortes vol sol·licitar la certificació StarLight


Escrit per: 
Agències

El parc nacional d’Aigüestortes vol aconseguir la certificació StarLight. La direcció del parc ja treballa en aquest sentit i confia a poder formular oficialment aquesta sol·licitud aquest mes de juny. El president del patronat del parc, Josep Enric Llebot, va explicar que aquest certificat ha d’aconseguir donar rellevància als valors del parc i va afegir que de les diverses opcions que presenta estan treballant en la reserva StarLight.
La certificació StarLight vol garantir la capacitat de gaudir de l’observació de les estrelles i descobrir els valors científics, culturals i naturals que l’acompanyen. Integra ciència i natura i és una eina per desenvolupar productes turístics. Les reserves StarLight s’atorguen a espais naturals protegits on s’estableix un compromís per a la defensa de la qualitat del cel nocturn i l’accés a la llum de les estrelles. Tenen com a funció preservar la qualitat del cel nocturn i dels diferents valors associats: culturals, científics, astronòmics, paisatgístics o naturals. Les seves restriccions respecte a la qualitat del cel i visibilitat són molt altes, així com els plans de seguiment i de vigilància de la contaminació lumínica. Per aconseguir la certificació s’ha dissenyat un pla d’actuacions que preveu un seguit de mesures a desenvolupar en l’àmbit ambiental: millora de l’enllumenat de la zona protegida i l’entorn, mesures correctores d’emissors acústics dins zona protegida, condicionants ambientals per a les noves activitats, millora ambiental de les instal·lacions i serveis municipals i del parc, accions educatives a les escoles i campanya de sensibilització a la població local i visitants.
En l’àmbit turístic hi ha un pla d’actuacions que preveu un pla de màrqueting i comunicació, un inventari dels recursos associats al cel fosc, cursos de guies astronòmics StarLight, miradors estel·lars i rutes nocturnes, creació de paquets turístics, certificació StarLight per a establiments privats, cooperació amb associats i difusió web. 

parc nacional d'Aigüestortes
StarLight
Josep Enric Llebot
certificació
parc
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic