Diari digital d'Andorra Bondia
Espot va presentar ahir el pis mostra de productes de suport per a persones en situació de discapacitat.
Espot va presentar ahir el pis mostra de productes de suport per a persones en situació de discapacitat.

El pis mostra facilitarà l’elecció d’eines de suport per a cada situació


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Tal com recull la Llei de serveis socials i sociosanitaris, el Govern ha posat en marxa el servei d’Assessorament i Subministrament de Productes de Suport adreçat a les persones amb discapacitat o dependència de qualsevol edat i també als seus cuidadors professionals i no professionals. Es troba en dos espais diferents. D’una banda, hi ha el pis mostra, en el qual es pot rebre assessorament sobre els estris i mobiliari més adequats per a cada situació de discapacitat, ja sigui intel·lectual, mental, sensorial o física. 

Aquest pis està ubicat a la segona planta de l’edifici Clara Rabassa, simula les diferents dependències d’un habitatge (l’habitació, el bany i la cuina) i s’hi poden provar els diferents productes per afavorir l’autonomia de la persona o facilitar la tasca del cuidador (des de grues per ajudar en el traslladat o estris de cuina fins a mobiliari que es pot desplaçar a l’alçada de la persona). Aquest pis es completa amb un catàleg d’altres productes que s’anirà ampliant. Per accedir-hi,  cal posar-se en contacte amb el ministeri d’Afers Socials i, a través d’una cita prèvia, es visita el pis mostra. Allà es rep assessorament sobre el diferent material que necessita la persona i es posa en pràctica per verificar que és l’adient. Un cop subministrat, els professionals del servei es desplacen al domicili per fer un entrenament del producte i verificar que és el que la persona necessita. A banda, hi ha el subministrament de productes de suport per a la gent que no té suficients recursos per sufragar-los. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va explicar que el nou servei permet oferir el suport de forma més estructurada, sobretot en el vessant de l’assessorament, ja que el pis mostra ofereix la possibilitat de fer-ho de forma “més didàctica”.

Ara es faran visites a les associacions de discapacitats i centres de formació per donar a conèixer el nou servei. A més, es publicarà un díptic per a la població en general. També s’han projectat diferents formacions per als cuidadors professionals (per aprendre a valorar quin arnés de la grua necessita la persona i perquè el personal del SAD faci les transferències correctament per la seva salut). Espot va recordar que, en cas de no poder fer front a aquests productes, es poden sol·licitar ajuts econòmics ocasionals, que es regeixen pels llindars i barems de valoració patrimonial de qualsevol prestació no contributiva.

pis mostra
suport
discapacitat
Número de vots: 445
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic