Diari digital d'Andorra Bondia
El PNCD forma als professionals d'Afers Socials en la prevenció familiar del consum de drogues
El PNCD forma als professionals d'Afers Socials en la prevenció familiar del consum de drogues

El PNCD forma als professionals d'Afers Socials en la prevenció familiar del consum de drogues


Escrit per: 
Redacció

El Pla nacional contra les drogodependències (PNCD) del Govern, en coordinació amb el ministeri de Salut, ha organitzat una formació adreçada als professionals del departament d'Afers Socials del ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior, per a la prevenció, des del nucli familiar, del consum de drogues.

L'objectiu d'aquesta formació és dotar als professionals de les eines i recursos adequats per treballar, en l'entorn de les famílies, les habilitats educatives per promoure la parentalitat positiva i així prevenir les addiccions i altres conductes afavoridores d'exclusió de joves de famílies en situació de risc social.

La formació duta a terme, amb una durada de 20 hores, es basa en el programa "Protego". Aquest programa ha estat creat i desenvolupat per l'associació PDS (Promoció i Desenvolupament Social) amb el suport del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i el Plan Nacional Sobre Drogas de l'Estat espanyol, amb el suport de la Unió Europea. Aquest programa forma part de les bones pràctiques de l'Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies de la Comissió Europea.

La família és un agent educatiu molt important en la prevenció del consum de drogues dels seus fills, les situacions de vulnerabilitat dificulten aquest rol preventiu. Algunes d'aquestes situacions poden traduir-se en manca d'habilitats educatives i de gestió familiar i situacions de risc social. Des dels ministeris implicats es considera molt important desenvolupar accions adreçades a millorar les habilitats educatives i limitar l'exposició dels fills als factors de risc, potenciant l'acompanyament educatiu dels infants i adolescents i així evitar al màxim el consum de drogues i altres problemes associats.

PNCD
professionals
afers socials
prevenció
familiar
consum
drogues

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte