Diari digital d'Andorra Bondia
Un cuiner a l’institut Joan Brudieu fent un dels plats del projecte ‘Mengem d’aquí’.
Un cuiner a l’institut Joan Brudieu fent un dels plats del projecte ‘Mengem d’aquí’.

El projecte de consum de productes locals arribarà als casals d’estiu


Escrit per: 
Agències

El projecte Mengem d’aquí, que pretén fomentar el consum de productes de proximitat i de temporada dins els menjadors escolars, s’estendrà per primer cop als casals d’estiu i a aquelles activitats de lleure de l’Alt Urgell i la Cerdanya que incloguin dinar, sempre que la seva elaboració vagi a càrrec dels mateixos equips de cuiners que han gestionat aquest servei durant tot el curs. La iniciativa, que va arrencar el mes de setembre passat, s’ha rebut amb satisfacció per part de les famílies, ja que un 70% de les 500 enquestes recollides l’han valorat “molt positivament”, segons va explicar la tècnica d’Ensenyament del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Anna Gallart. De fet, durant el curs escolar s’han elaborat uns 2.000 menús diaris de mitjana entre la trentena de centres educatius participants i l’interès per implementar el projecte ha arribat també a altres comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, així com del sud de França.
La valoració del projecte Mengem d’aquí, que s’ha allargat durant tot el curs escolar, ha estat satisfactòria, tant pels agents implicats com per les famílies dels alumnes que en són usuaris. Per aquest motiu, s’ha decidit continuar-lo durant les vacances estivals, amb la qual cosa s’estendrà entre els casals o altres activitats de lleure de l’Alt Urgell i la Cerdanya que incloguin el dinar, sempre que aquest vagi a càrrec dels equips de cuiners que, fins ara, l’han elaborat per als menjadors escolars.
Entre els divuit centres de primària i secundària de l’Alt Urgell i els tretze de la Cerdanya que hi participen, els quals representen la pràctica totalitat dels que hi ha en aquestes dues comarques, s’han servit uns 2.000 menús diaris de mitjana. El projecte es va iniciar el mes de setembre passat, coincidint amb l’arrencada del curs escolar, i té com a principal objectiu incorporar els productes de proximitat i de temporada dins l’àmbit dels menjadors escolars, tenint en compte que el dinar és un dels àpats principals. 
La tècnica d’Ensenyament del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Anna Gallart, va explicar que la voluntat és aconseguir “que els nens i nenes en siguin els futurs compradors” i tinguin més consciència cap a l’alimentació saludable. De cara al proper curs, alguns dels canvis que s’hi introduiran tenen a veure amb el consum de verdures, ja que s’apostarà per reduir-ne la seva elaboració de forma triturada. A més a més, també s’esglaonarà el “dia vegetal”, que en aquests darrers nou mesos s’ha dut a terme cada dilluns i a partir del proper curs es farà cada quinze dies.

productes locals
casals d'estiu
projecte
consum

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte