Diari digital d'Andorra Bondia
El projecte es va presentar al Comú de la Massana el 2 de maig passat.
El projecte es va presentar al Comú de la Massana el 2 de maig passat.

El projecte Grandalla tanca la fase de debats públics a Andorra la Vella


Escrit per: 
Redacció / FOTO: C. La Massana

El projecte Grandalla va celebrar dimarts a la tarda al Centre Cultural La Llacuna el debat sobre dues propostes ciutadanes relacionades amb la parròquia d’Andorra la Vella. Una de les propostes sol·licita l’emplaçament d’un espai públic on poder practicar parkour de manera segura i tranquil·la. Els qui ho proposen constaten que, fins ara, la pràctica d’aquest esport s’ha realitzat als carrers i espais públics diversos, la qual cosa ha causat problemes amb el servei de circulació i la policia. Amb aquest equipament es pretén facilitar la pràctica d’aquest esport amb seguretat, qualitat, i sense conflictes amb l’ordre públic. El parkour park tindria diversos espais i es considera que seria “ideal” que fos cobert perquè així es podria fer servir en dies de pluja i milloraria el seu manteniment. Es presenta un pressupost de referència de 20.000 euros basat en un parkour park exterior de 150 m2 a Soto del Real (Madrid). 

L’altra proposta que es va debatre va ser la de revisar els sous dels treballadors, i es va demanar que s’assignin per raó de la tasca i responsabilitat del lloc de treball i no per la seva antiguitat. Es considera que la política d’increment salarial per antiguitat del funcionari en lloc de per l’augment de responsabilitat o per la labor realitzada és injusta per a aquells treballadors més recents però amb una càrrega laboral més elevada i, fins i tot, amb major formació. Les dues propostes, amb les esmenes incorporades, es remetran al Comú de la capital, que és qui les ha d’aprovar o desestimar. 
Aquest és el segon i últim debat de Grandalla. El primer va tenir lloc a la Massana el 28 de juny passat. A la sala L’Indret es va debatre sobre la creació d’un segell de gastronomia nacional de qualitat, la rebaixa dels preus d’inscripció en activitats extraescolars d’estiu, la millora en la transparència en les contractacions públiques, la sensibilització pel que fa al consum de cànnabis i el dret a vot dels residents estrangers. El projecte Grandalla és una iniciativa impulsada per Sebastià Mijares amb l’objectiu d’involucrar de manera activa l’opinió ciutadana en la política andorrana, arran del suport ofert pel Consell d’Europa i el Congrés de Poders Locals i Regionals. 

 

 

 

 

 

Grandalla
Número de vots: 357
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic