Diari digital d'Andorra Bondia
La signatura del conveni va tenir lloc a la seu de la Creu Roja Andorrana.
La signatura del conveni va tenir lloc a la seu de la Creu Roja Andorrana.

El projecte PAPI forma prop de 9.000 alumnes durant 10 anys


Escrit per: 
Redacció/Foto: C. R. A.

La Creu Roja Andorrana ha format durant una dècada prop de 9.000 infants a través del programa de primers auxilis per a infants (PAPI). Es tracta, segons l’entitat, d’un projecte pioner al món perquè s’imparteix formació adaptada de primers auxilis a alumnes de 10 i 11 anys als propis centres educatius i en horari lectiu.

Coincidint amb aquests 10 anys de posada en marxa del PAPI, el Rotary Club d’Andorra aportarà 10.000 euros anuals per al desenvolupament del projecte. Precisament ahir, el president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, i el president del Rotary Club d’Andorra, Jaume Sabater, van signar un conveni que regula la col·laboració que les dues entitats subscriuen per un termini de dos anys.
Per a la Creu Roja Andorrana, aquesta aportació significa assegurar la continuïtat d’un dels programes més emblemàtics de la seva àrea formativa, que actualment compta amb 16 propostes de formació diferents. De fet, dels prop de 3.000 alumnes que l’any passat van participar d’alguna de les 182 formacions impartides per l’àrea de Formació de l’entitat, 840 van correspondre al PAPI. 
El president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, va declarar que l’entrada del Rotary Club d’Andorra en aquest projecte demostra el reconeixement que té una iniciativa cabdal i imprescindible des del punt de vista social que ja ha format tota una generació d’infants conscienciats sobre la importància que té saber actuar davant d’una situació d’emergència. Al seu torn, el president del Rotary Club d’Andorra, Jaume Sabater, va manifestar la satisfacció per poder participar en un programa “tan important i necessari de la Creu Roja” com és el projecte PAPI, que permet fer “una formació, adequada i de gran qualitat, en primers auxilis, als joves escolars d’Andorra”. Igualment va assenyalar que se senten “molt orgullosos d’haver-nos involucrat en aquest projecte i estem convençuts que un any més serà un èxit”. Sabater també va explicar que tot i que any rere any el Rotary Club d’Andorra sempre ha estat al costat de la Creu Roja, aquest any, “en un moment complex per finançar projectes de tanta envergadura com el projecte PAPI”, el Rotary ha volgut assolir un fort compromís amb la Creu Roja, responent a la seva demanda per evitar la possibilitat d’haver de suspendre el programa per falta de finançament.
El Rotary Club d’Andorra és una entitat benèfica que durant els seus més de quaranta anys d’història, sempre ha volgut estar, des de la solidaritat i el compromís, al costat dels projectes humanitaris que es realitzen al país. En aquest sentit, Jaume Sabater va remarcar que en aquesta ocasió la satisfacció és doble perquè s’han pogut retrobar amb la Creu Roja molts anys després de la seva creació, que en el seu moment va ser possible gràcies a la implicació decidida del Rotary Club Andorra.

projecte
PAPI
9.000
alumnes
10 anys
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic