Diari digital d'Andorra Bondia
Els representants de les tres empreses que van presentar ahir els reptes que proposen als alumnes.
Els representants de les tres empreses que van presentar ahir els reptes que proposen als alumnes.

El projecte Tàndem arribarà a la Universitat d’Andorra el 2019


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Agències

El projecte Tàndem, adreçat fins ara només a alumnes de formació professional, l’any que ve es farà extensiu a la Universitat d’Andorra (UdA), perquè “tots els joves han de treballar les competències associades a la capacitat d’innovació, de ser emprenedor”, va dir el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. Així ho van anunciar ahir els impulsors de la iniciativa, l’agència de desenvolupament i promoció econòmica d’Andorra, Actua, i el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior en la presentació de la seva tercera edició a l’espai d’innovació a Caldea. Per aquest motiu, hi haurà professors de la UdA que seran observadors i mentors dels projecte i formaran part del jurat que valorarà les propostes presentades pels alumnes. A més, entre els observadors també hi seran professors de formació professional del sistema educatiu fràncès, al qual el ministeri ja li ha fet l’oferta formal perquè inclogui Tàndem al seu currículum, segons va informar Jover. El ministre també va afegir que “Tàndem va més enllà del que són les estades formatives a les empreses”. 

Una de les principals novetats de la tercera edició del projecte Tàndem per als alumnes de formació professional és que es realitzarà aquest curs durant un trimestre en comptes de durar tot el curs. Així, els tallers educatius tindran lloc el 13 i el 20 de novembre, l‘acceleradora, el 3 i 4 de desembre, i la presentació final de les solucions als reptes l’11 de desembre. En l’edició d’aquest curs hi prendran part 72 alumnes de formació professional i 12 docents del centre de formació professional d’Aixovall. 

Les empreses  que aquest any presenten els seus reptes són tres: Andorra Telecom, Gamma Management i Vallmedic Vision. El portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, va explicar que el que la parapública demana als alumnes és que treballin iniciatives per innovar en l’oferta de telefonia mòbil de prepagament per tal d’arribar a més clients. Per la seva banda, el director de màrqueting de Vallmedic Vision, Sergi Valls, va detallar que la seva empresa vol que els alumnes donin idees per conscienciar la població andorrana per evitar l’ús abusiu de les pantalles digitals amb la finalitat de reduir la incidència de la miopia. Finalment, el director de Gamma Management,  Pere Montes, va exposar que el repte que plantegen als joves és com millorar la relació de la seva empresa dedicada als recursos humans amb els seus clients, tant ocupadors com candidats demandants de feina.

El líder del clúster d’Educació d’Actua, Ferran Costa, va qualificar el projecte Tàndem de “proposta transversal d’èxit i de país” i va recordar que el seus objectius fonamentals són “fer de la innovació un pal de paller”, reforçar el treball per competències que impulsa el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (Permsea), apropar les necessitats del teixit productiu i empresarial al talent andorrà a través de les propostes que fan els joves. Costa també va remarcar que paral·lelament “volem donar visibilitat al talent dels estudiants a les empreses i entitats”. Es tracta, en definitiva, va remarcar, que Tàndem sigui “una bona mostra, un aparador del talent disponible al país”. En aquest sentit, el director d’Actua va comentar que tot i que no disposa de xifres, sí que té constància que ja “han cristalitzat algunes contractacions d’alumnes que van participar en edicions anteriors en el projecte Tàndem”. 

En la primera edició de Tàndem, s’hi van implicar 11 alumes, cinc docents i una empresa, Júlia. En la segona, hi va haver “un salt qualitatiu”, va dir Costa, amb la participació de 61 alumnes, 11 professors i tres empreses: Dermandtek, Hotel Plaza i Inlingua. 

El projecte premiat en la segona edició de Tàndem va ser una aplicació mòbil que responia al repte plantejat per hotels Plaza: com presentar de manera innovadora una experiència-obsequi que els hotels poguessin oferir als seus clients. L’equip format pels alumnes de segon del batxillerat professional Sergi Suárez, Gabi Fernández, Laura Martínez i Albert Puntí, hi van respondre amb la creació d’una aplicació de mòbil a través de la qual els clients podrien sumar ones (uns punts) i després obtenir uns descomptes i uns obsequis regal per fer la seva estada a l’hotel més agradable. 

projecte
tàndem
arribar
Universitat d’Andorra
2019

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte