Diari digital d'Andorra Bondia
El PS demana una prestació per desocupació de 1.300 euros per als autònoms
El PS demana una prestació per desocupació de 1.300 euros per als autònoms

El PS demana una prestació per desocupació de 1.300 euros per als autònoms


Escrit per: 
V. D.

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha fet arribar a Govern un paquet de modificacions dels reglaments de prestacions per fer front a la crisi de la Covid-19. Una de les grans aportacions del PS és l'ajuda específica per autònoms. En aquest sentit proposen que Govern es faci càrrec d'una prestació per desocupació per autònoms per un valor de 1.300 euros i que no només es pagui durant aquesta crisi sanitària sinó també més enllà per permetre la reactivació de l'economia un cop finalitzi aquesta crisi. 

El Primer Secretari del PS, Gerard Alís, va voler destacar la importància de tenir especial atenció als autònoms. "Les petites i mitjanes empreses són una part molt important del nostre teixit econòmic: no només perquè tradicionalment Andorra s'ha format per petites i mitjanes empreses sinó perquè arran de la darrera crisi financera molts assalariats es van convertir en autònoms. En aquest sentit, la formació ha proposat a Govern una mesura similar a la prestació que existeix per assalariats i que permet garantir uns ingressos durant aquest període de desocupació involuntària. L'ajut rondaria el 60% del salari mitjà, que demanem que es matisi en funció dels seus ingressos, tal com es fa amb la quota de la CASS", va indicar Gerard Alís.

Des del PS també demanen que els treballadors per compte propi que puguin treballar, però que s'hagin de quedar a casa per la cura de menors de 14 anys o fills amb discapacitat percebin una tercera part del salari mitjà interprofessional (709 euros). A més a més, els socialdemòcrates també van proposar la simplificació dels tràmits per demanar i obtenir els ajuts: "Cal fer un esforç per agilitzar l'accés als crèdits tous als autònoms i a les petites empreses. Llegint els decrets sembla que estiguin destinats a grans empreses amb departaments financers que poden recollir i presentar tota la documentació que es sol·licita", va indicar Alís.

El finançament d'aquestes mesures, segons el PS, hauria de sortir del pressupost de l'Estat. "És una mesura no contributiva que pot formar part del conjunt de mesures econòmiques que Govern posa a disposició de la ciutadania per fer front a la crisi", va sentenciar Alís.

Amb aquestes mesures, el PS vol, d'una banda, proveir de recursos la ciutadania per fer front a les despeses directament relacionades amb el lloguer i, de l'altra, augmentar recursos per a les famílies per fer front, indirectament, a les despeses sobrevingudes per l'aturada de l'activitat econòmica. 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic