Diari digital d'Andorra Bondia
Una màquina de neteja viària d’Andorra la Vella.
Una màquina de neteja viària d’Andorra la Vella.

El PS denuncia la poca inversió en manteniment a Andorra la Vella


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

La consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) al Comú d’Andorra la Vella Dolors Carmona va denunciar la poca inversió que destina la majoria demòcrata a manteniment. D’una banda, Carmona remarca les mancances en la neteja dels carrers de la parròquia. “Estem parlant de l’avinguda Meritxell, la nineta dels ulls. Estem parlant d’11 o 12 milions d’euros invertits allà. Tan sols fa un any i ja veus com regalima. Una baieta, si convé”, lamenta i afegeix que allà hi ha d’haver un equip que reculli contínuament, com es fa a Vivand. 

Recorda que un aspecte a tenir en compte per gaudir d’una parròquia neta és el control dels propietaris de gossos que no recullen els excrements. “Ja que s’ha fet un reglament coercitiu, hem demanat quantes intervencions i sancions hi ha hagut però no ho sabem”, apunta. Carmona indica que sembla ser que s’ha controlat amos incívics de forma esporàdica, potser perquè suposa “contravenir” els ciutadans, perquè no es té els mitjans per fer-ho o per les dues coses a la vegada. 
La cap de l’oposició socialdemòcrata, a més, exposa que la falta de manteniment es troba també a les voravies. Destaca que no es tracta de canviar totes les voravies de la parròquia però sí de reparar les que estan en mal estat. Assenyala alguns indrets com Prat de la Creu,  l’entrada de l’aparcament del parc Central, l’avinguda Santa Coloma, però també Príncep Benlloch, que s’ha renovat recentment. A més a més, també remarca que fins i tot a l’avinguda Meritxell “ha caigut molta gent, perquè hi ha hagut un canvi en el terreny”. Davant d’aquest fet reivindica la necessitat d’executar “petites reparacions” i lamenta que “no hem vist reflectit el pressupost extraordinari per a manteniment aprovat fa uns quatre mesos als llocs on els ciutadans de la parròquia ens fan arribar que el terra està malmès”. 
La consellera critica que la majoria destina molts recursos a macroesdeveniments i defensa que si aquesta inversió, o una part, es destinés a serveis bàsics “una altra cara tindria la parròquia”. Avui, exposa, “quinze dies abans d’un esdeveniment es neteja però la resta de l’any no” i lamenta que “no es veu que hi hagi la freqüència i la continuïtat que haurien de tenir aquests manteniments”. El mateix cas es dona amb les voravies, diu la política del PS. “A què esperem? Que es trenqui tot per fer-ho de nou?”, exclama i insisteix que aquest manteniment hauria de ser constant. “Cal gestionar això, no grans esdeveniments”, com ara la Gala FIM, afirma. Per Carmona, aquests actes són “de més a més”.

 

neteja
manteniment
voravies
PS
Dolors Carmona
andorra la vella
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic