Diari digital d'Andorra Bondia

El Punt Jove del Govern suma un total de 1.900 visites fins al juliol


Escrit per: 
Marta Fernández

El Punt Jove del Govern, que es troba al parc de la Mola, ha registrat un total de 1.900 usuaris des del mes de gener fins al juliol.

Es tracta d’una xifra ben considerable, sobretot si tenim en compte que al llarg de l’any passat el nombre de persones que van passar pel Punt Jove, a informar-se o a dur a terme alguna de les activitats que s’hi ofereixen, va ser de 3.500 persones. Una de les dades que els responsables del Punt Jove destaquen és el fet que enguany han superat les 500 visites en alguns mesos. El nombre de visitants varia molt, però, en funció de l’època de l’any; així, per exemple, a l’hivern les visites poden ser molt nombroses, perquè molts temporers fan un ús molt freqüent d’aquestes instal·lacions.
Els responsables del Punt Jove assenyalen que el centre va néixer amb el propòsit d’esdevenir un punt d’informació per als joves del país sobre tots els dubtes i els neguits que se’ls poguessin presentar. Amb el decurs del temps, però, el centre s’ha hagut d’anar adaptant a la realitat de les necessitats dels joves del país, tot i que “sense oblidar la seva veritable intenció”.
El centre va obrir les seves portes al mes de març del 2006 i durant aquell primer mes solament va rebre 35 visites. Amb la intenció de poder respondre a les diferents necessitats del jovent, els serveis que s’hi ofereixen són molt variats, de manera que alguns joves hi van per accedir a Internet, estudiar o fer treballs en grup, dur a terme qualsevol tipus de recerca o fins i tot resoldre alguns neguits personals. Ara com ara, l’assistència pot oscil·lar entre les 20 i les 40 visites diàries, per bé que el nombre fluctua i depèn del dia.
Pel que fa al perfil de l’usuari, els responsables del centre destaquen que, tot i que sempre hi ha gent nova, el cert és que hi ha un nombre d’usuaris que hi va ben freqüentment perquè han fet del Punt Jove un lloc de trobada.
Durant aquests tres anys de funcionament s’han dut a terme diferents activitats al Punt Jove, algunes per iniciativa dels responsables i d’altres a proposta dels mateixos joves. En particular, entre altres activitats s’han fet trobades i campionats de Màgic, partides de Nintendo DS, cicles de cinema juvenil, xerrades berenar amb persones de la vida social del país, tallers de reciclatge o diferents debats, entre moltes d’altres. El Punt Jove també han cedit les seves instal·lacions a algunes entitats que ho han demanat, com ara l’Institut d’Estudis Andorrans o el Centre Andorra Sostenible.
Una altra de les activitats que cal remarcar, i que està tenint una bona acollida, és la consulta jove que porten a terme professionals del SAAS, i que sobretot respon a la demanda dels joves amb relació a diversa informació sobre sexualitat.

pàgina web
Una altra de les dades facilitades és la referent a la pàgina web de què disposa el Punt Jove, la qual va arribar a registrar 42.000 visites al llarg de l’any passat. A més a més, els joves disposen d’una adreça electrònica per poder formular els seus dubtes o les seves peticions: puntjove@andorra.ad. Igualment funciona el telèfon gratuït del centre: el 144. A través de l’adreça electrònica, els joves sovint plantegen dubtes sobre habitatge, sexualitat, cerca de feina i fins i tot sobre estudis a l’estranger. I una dada curiosa és que en aquesta adreça no només es reben peticions dels joves del país, sinó que també és freqüent que els d’altres països, especialment els catalans, demanin informació per poder venir a treballar al país.
Una altra eina de comunicació entre el Punt Jove i els usuaris és un butlletí electrònic que se’ls fa arribar cada mes. Concretament, aquesta publicació s’envia, ara com ara, a 500 persones. El Punt Jove també treballa de manera coordinada amb els altres centres d’informació de les diferents parròquies, per tal de poder oferir els millors recursos. El centre, situat al parc de la Mola d’Escaldes, obre durant l’estiu de dilluns a divendres de 10.30 hores a les 13.30 hores i de les 15.30 hores a les 19.00 hores.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic