Diari digital d'Andorra Bondia
Marc Vila és el raonador del Ciutadà.
Marc Vila és el raonador del Ciutadà.

El raonador estudia proposar la creació d’un institut de l’habitatge


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

El raonador del ciutadà, Marc Vila, destaca amb relació a l’enquesta del CRES feta pública el passat dimarts que el preu del lloguer és la primera de les preocupacions dels ciutadans i espera que les institucions i organitzacions implicades “en prenguin nota”. Per la seva banda, estudia fer una proposta a l’executiu per tal de millorar el cost que suposa pagar als ciutadans el lloguer dels habitatges. En aquesta proposta es preveu també la creació d’un institut de l’habitatge com a òrgan per regular tot el que fa referència als habitatges, com ja existeix en altres regions. 

Tot i això, Marc Vila ha manifestat que la proposta encara està en fase d’elaboració perquè s’està a l’espera de recopilar altres dades que l’argumenten i la fonamenten i ara també haurà d’avaluar la llei de mesures urgents que el passat dimecres el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va fer pública. Malgrat tot, la intenció del raonador és tenir una acció manifesta en aquesta problemàtica amb propostes com la de l’institut de l’habitatge.

Pel que fa a la dada de la mateixa enquesta del CRES que destaca que gairebé la meitat dels enquestats no podria fer front a un imprevist de 700 euros, Vila destaca que són moltes les consultes que rep de persones que tenen ajudes socials, “però són sobretot per desajustos en els terminis i no tant pels serveis socials, que trobo que fan la seva feina”, va dir. 

Finalment, quant a la consulta sobre el coneixement de la institució del raonador i en la qual gairebé un 49% de la població va remarcar que no sap quines són les seves funcions, Vila va indicar que “en prenc nota i és un repte”. En aquest sentit té previst a partir de setembre intensificar la presència de la institució tant a les aules com als espais joves. El raonador sortirà a explicar quines són les seves competències i també ho farà al debat públic. La institució vol donar difusió a la seva feina amb la celebració d’actes públics que expliquin, per exemple, l’ampliació de les seves competències en matèria d’igualtat. Per altra banda, Vila destaca també l’increment de satisfacció d’aquells que afirmen haver anat a la institució a fer alguna demanda. Segons Vila, és una dada que agraeix i comparteix amb el seu predecessor i que espera millorar. 

 

Raonador
estudia
proposar
creació
institut de l’habitatge
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic