Diari digital d'Andorra Bondia
El magatzem de productes de la Creu Roja Andorrana.
El magatzem de productes de la Creu Roja Andorrana.

El recapte organitzat per la Creu Roja es tanca amb 13,6 tones de productes recollits


Escrit per: 
Redacció/Foto: Creu Roja Andorrana

La campanya de recollida de productes de primera necessitat duta a terme el cap de setmana del 6 i 7 de març ha permès aplegar un total de 13,60 tones de productes, que ja omplen les prestatgeries de la botiga solidària de la Creu Roja Andorrana. La quantitat és inferior a la recollida en la campanya anterior, de novembre del 2020 (18 tones), però superior a la de juny (8,5 tones). A més, els responsables de l'organització humanitària es mostren satisfets perquè s'ha fet una recollida molt selectiva. Segons explica Anna Arias, cap de l'àrea social, "vam dir quins productes ens feien falta i la gent ha respòs. Altres vegades hem aplegat molt arròs i pasta, que fa pujar fàcilment el pes, però fèiem curt d'altres productes".

La baixada en el pes total dels productes recollits també s'explica, argumenten a l'entitat, perquè des de fa un temps alguns supermercats disposen de punts permanents de recollida. I van a més. La Creu Roja Andorrana està valorant un canvi d'estratègia pel que fa a aquest tema. Els punts fixes poden ser més efectius en una visió a llarg termini, a banda que requereix un esforç logístic molt menor. Cal recordar que molts particulars, entitats i empreses fan donacions puntuals o periòdiques que fan arribar a la seu de la Creu Roja.

La Creu Roja Andorrana agraeix la col·laboració dels 21 establiments del país que han posat a disposició els seus punts de pagament facilitant així les donacions, a més d’haver difós la campanya mitjançant els seus canals de comunicació i d’haver fet aportacions i promocions especials. 

L’entitat recorda que aquesta acció tampoc no hauria estat possible sense la participació dels 118 voluntaris mobilitzats per a l’ocasió, que han sigut els grans prescriptors de la donació animant de manera molt proactiva els compradors a agafar una cosa més en el llistat de la compra per donar-ho als qui ho necessiten. Més enllà d'això, els voluntaris han fet una tasca increïble de logística per transportar i organitzar les aportacions entre els comerços i el local d’emmagatzematge.

Les persones en situació de vulnerabilitat que vulguin fer ús de la botiga han de desplaçar-se a la seu social de la Creu Roja Andorrana, en els horaris habituals d’obertura, per poder-se acollir a la campanya i expressar les seves necessitats

Creu Roja
productes
recapte
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic