Diari digital d'Andorra Bondia
El mobiliari de les terrasses a Meritxell en cap cas podrà estar collat a terra.
El mobiliari de les terrasses a Meritxell en cap cas podrà estar collat a terra.

El reglament de les terrasses de Meritxell aposta pels colors terrosos


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

El mobiliari de les terrasses de Meritxell, com ara els tendals, les estufes, les taules i les cadires, hauran d’anar d’acord amb el mobiliari urbà de l’avinguda “per una qüestió d’estètica”. Per aquest motiu, aquest mobiliari serà de colors “terrosos”, marronosos. Una altra característica d’aquests mobles és que no podran estar collats a terra. Aquests són alguns dels detalls del reglament específic per a terrasses a l’avinguda Meritxell a què la junta de govern del Comú d’Andorra la Vella va donar llum verda el 30 de maig. 

Pel que fa a altres de les qüestions que es regularan, la consellera de Promoció, Mònica Codina, va dir que el text diferencia tres zones a l’avinguda Meritxell: la part baixa, exclusivament per als vianants; la part baixa en la qual circulen els vehicles en els dos sentits; i la plaça de la Rotonda. En la part alta s’hi posaran unes proteccions especials precisament per  preservar la distància entre la terrassa i la calçada. En aquest sentit, la consellera va remarcar que les mesures de protecció s’han establert d’acord amb les empreses encarregades de l’embelliment.  

Aquest reglament ha de servir per ordenar la instal·lació de les terrasses a Meritxell un cop s’acabin els treballs d’embelliment, que es preveu que sigui el 3 d’agost. De fet, Codina donava a conèixer la setmana passada que la regulació de les terrasses en les diferents zones comercials de la parròquia era una qüestió prioritària, tenint en compte les especificitats de cadascuna. Es comença per l’eix central, per la seva importància, va remarcar: “L’objectiu, va assenyalar, és compaginar les zones comercials amb la restauració i la preservació dels monuments”. 

La consellera va explicar que, tot i que s’havia aprovat en junta de Comú, ara el reglament ha de passar pel consell del Comú, però ja s’ha presentat als restauradors de l’avinguda i a l’oposició. Aquest reglament específic s’emmarca, segons fonts del Comú, en l’Ordinació reguladora de la instal·lació de terrasses annexes als establiments del sector d’hostaleria d’Andorra la Vella, vigent del 2012. 

reglament
terrasses
Meritxell
colors terrosos

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte