Diari digital d'Andorra Bondia
Entrega del segell Llum Verda al SAAS.
Entrega del segell Llum Verda al SAAS.

El SAAS estudia mesures per autoproduir electricitat


Escrit per: 
M. P. / Foto: FEDA

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) disposa d’un pla d’infraestructures i de política energètica des del 2016 i els darrers anys ha anat incrementant els esforços per reduir el consum energètic. De fet, la decisió d’actuar es va prendre després de determinar que el consum del SAAS suposava un 1% del consum total del país. Els darrers anys han aconseguit reduir un 2% anual el consum o reduir en un 15% l’ús de paper. Ara bé, des de la parapública se segueix treballant per fer passos endavant, ja que s’ha entrat a formar part de la xarxa Global Green and Healthy Hospitals que els fixa un full de ruta a seguir.

Segons ha explicat la cap d’àrea de serveis generals del SAAS, Elena Clemente, s’està analitzant la possibilitat que per a alguns dels serveis més consumidors, l’energia que s’hi destinin sigui de producció pròpia. S’ha començat a estudiar, amb comptadors tèrmics i energètics, què consumeix cada servei i un cop es tingui clar, de cara a l’any vinent, es vol destinar una partida pressupostària a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. On? Està per determinar, però és clar que hauran de tenir orientació sud-oest i a més de terrats o teulades no es descarta poder-ne posar en façanes de manera vertical.

El projecte s'ha donat a conèixer aquest dijous en l’acte d’entrega del segell Llum verda al SAAS, que certifica que el 100% de l’energia que s’utilitza és d’origen renovable. Clemente ha remarcat que la certificació és “un pas important” perquè es deixaran d’emetre 700 tones de CO2, l’equivalent a més de 20.000 viatges entre Barcelona i Andorra.

SAAS
llum verda
FEDA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte