Diari digital d'Andorra Bondia
Façana de el Cedre
Façana de el Cedre

El SAAS “no constata” irregularitats per part de la coordinadora del Cedre


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: BonDia

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va informar ahir que ha tancat l’expedient informatiu obert a la coordinadora del Cedre sense imposar cap sanció. L’actuació es va iniciar després de rebre una carta signada per 13 de les 17 infermeres del centre sociosanitari on es denunciaven presumptes negligències que hauria comès la coordinadora. En la missiva s’hi detallaven gairebé una cinquantena de situacions que volien demostrar vexacions, insults o amenaces i també es va traslladar als delegats de personal, que després de veure-la van reclamar a la direcció del SAAS l’obertura d’un expedient per aclarir les possibles anomalies. Amb tot, i segons el comunicat fet públic ahir, “l’informe conclou que no s’ha pogut constatar de forma fidedigna cap irregularitat o comportament inadequat de la coordinadora que justifiqui l’obertura d’un expedient disciplinari”.

D’altra banda, des del SAAS es va voler remarcar que en el procés de transformació que es troba el Cedre “s’han evidenciat problemes de comunicació i de relació” i és per aquest motiu que “s’han endegat una sèrie d’actuacions per millorar la comunicació i per recollir les diferents sensibilitats”. Es va recordar que el grup de treball creat per tirar endavant el procés de transformació al centre ja porta diverses setmanes funcionant regularment i que les conclusions d’aquest grup, juntament amb l’opinió d’un assessorament extern, s’utilitzaran per dissenyar la implantació definitiva del nou model d’atenció centrada en la persona.

Ara bé, tot i aquesta conclusió, des del comitè d’empresa del SAAS es va mostrar cert recel pel resultat, ja que tenen clar que “els problemes continuen”. Fonts dels delegats de personal van lamentar haver-se assabentat per la premsa de la conclusió de l’expedient informatiu i van indicar que tenen previst demanar més informació per poder conèixer en profunditat la investigació feta i aclarir la situació. “Tenim clar que encara hi ha coses per solucionar, però no tenim més informació”, van exposar les fonts consultades, que van afegir que els consta “una satisfacció baixa per part del personal”. De tota manera van celebrar la constitució del grup de treball, en el qual també hi prenen part dos membres del comitè d’empresa, i van apuntar que “esperem que serveixi per aportar alguna solució” al conflicte existent.

La resolució va caure com una gerra d’aigua freda entre part del personal. Fonts consultades van assegurar que després de conèixer que no s’actuarà en cap sentit senten “ràbia, impotència i desesperança” i es van mostrar “cansats i esgotats” perquè les seves paraules no s’escolten.

D’altra banda, van voler rebatre les consideracions que apunten a una divisió del personal procedent de la fusió del Cedre amb el Solà d’Enclar i asseguren que ni això ni les infermeres referents són les causants del mal ambient. Asseguren que és la major part del personal qui no està conforme amb la situació tot i la reubicació de dues companyes i denuncien que segueixen desinformats. Consideren que se’ls hauria de passar informació o les actes de les reunions del grup de treball i tornen a qüestionar la utilitat d’aquest grup, que al seu entendre “no decideix res”.
Per últim, recorden els antecedents de la coordinadora, que ja hauria viscut situacions problemàtiques en altres centres de fora del Principat, i es pregunten com pot ser que des del SAAS, tot i haver rebut la carta de les infermeres, no li apliquin cap penalització.

 

SAAS
irregularitats
coordinadora
Cedre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic