Diari digital d'Andorra Bondia
Es vol aconseguir millorar la qualitat assistencial i reduir el temps d’espera.
Es vol aconseguir millorar la qualitat assistencial i reduir el temps d’espera.

El SAAS vol que els canvis a Urgències tinguin resultats al desembre


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

Avui es preveu posar fil a l’agulla per aplicar els canvis organitzatius i estructurals del servei d’Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Els representants dels professionals que treballen en aquesta secció es reuniran amb la direcció del SAAS per establir les línies d’actuació i calanderitzar les accions, que hauran de tenir uns resultats notoris i estar executats a partir de desembre.

El nou cap del servei d’Urgències en funcions, Marcos Gutiérrez, va manifestar que l’objectiu marcat és aquesta restructuració del servei de la mà de la direcció. Gutiérrez va destacar que l’altre objectiu fixat, completar la plantilla, pràcticament s’ha  aconseguit i que, per això, ara és moment d’establir aquestes línies. 

Avui es preveu fixar un calendari de fites d’aquí a finals d’any. “És important que al desembre ja s’hagin establert les línies principals perquè aleshores és quan comença la temporada d’esquí i quan hi ha més afluència de feina”, va dir Gutiérrez. Tot i això, reconeix que certs canvis estructurals tindran un termini més llarg.

Es preveu reforçar l’assistència quan hi ha trasllats, tant d’emergències a dins del país cap a l’hospital com cap a fora en altres centres mèdics. Segons Gutiérrez, l’assistència mèdica en aquests trasllats restava qualitat a l’assistència de l’hospital i s’ha d’aconseguir amb metges de reforç “una reorganització” perquè això canviï i assegurar la màxima qualitat assistencial i una reducció del temps d’espera. 

Ambient laboral
Pel que fa a l’ambient laboral, malgrat que la plantilla de facultatius ja està pràcticament completa i potser sí que l’ambient ha millorat, “els treballadors estan pendents de com quedaran tots aquests canvis que es proposen i en quins aspectes els afectaran, per tant, podem dir que l’ambient laboral està expectant”, va comentar el nou cap d’Urgències. Gutiérrez coincideix amb el director assistencial del SAAS, que va manifestar que amb la plantilla completa del servei d’Urgències no se solucionen els problemes que hi ha al servei.

El nou cap va remarcar que,  tal com estava fins ara, el metge d’Urgències tenia complicat complir amb els criteris de qualitat i que ara això es vol canviar. 

Pel que fa al seu nomenament com a cap d’Urgències en funcions, Gutiérrez va manifestar que era una manera de formalitzar el que ja s’estava fent després que l’antic cap d’Urgències, Josep Gómez, va agafar una baixa. Segons Gutiérrez, eren els dos coordinadors els que feien les tasques del cap i “ara, com que la direcció veu que la baixa de Gómez pot anar per llarg, han volgut formalitzar-ho”.

SAAS
canvis
urgències
resultats
desembre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic