Diari digital d'Andorra Bondia
Cua d'accionistes al Centre de Congressos de la capital, on aquest migidia ha tingut lloc la junta geenral.
Cua d'accionistes al Centre de Congressos de la capital, on aquest migidia ha tingut lloc la junta geenral.
La junta general d'accionistes ha tingut lloc aquest migdia al Centre de Congressos de la capital.
La junta general d'accionistes ha tingut lloc aquest migdia al Centre de Congressos de la capital.

El Sabadell d'Andorra tanca el 2020 amb 10 milions de benefici


Escrit per: 
Redacció / Fotos: Màximus / BSA

L'entitat reparteix reparteix un dividend de sis euros per acció, amb un desemborsament per sobre dels tres milions, i els fons propis s'enfilen fins als 103 milions.

Enmig de les negociacions amb Banc Sabadell encaminades a vendre a MoraBanc el 51% de les accions en mans de l'entitat espanyola, BancSabadell d’Andorra ha aprovat en la Junta General d’accionistes que ha tingut lloc aquest matí al Centre de Congressos de la capiital la gestió i estats financers de l’exercici de 2020 amb un resultat de 10 milions d'euros de beneficis.

Tant el president de l’entitat, Miquel Alabern, com el director general, Josep Segura, han coincidit a destacar que el banc ha consolidat així el benefici de dos dígits que ja va assolir  els anys 2017, 2018 i 2019,i que aquest bon resultat s’ha assolit en un entorn de tipus d’interès baixos, de transformació accelerada del negoci financer que no afavoreix el desenvolupament de l’activitat bancària, i en un exercici excepcional, fortament marcat per la crisi sanitària i les seves conseqüències econòmiques.

La junta ha aprovat la distribució de beneficis proposada i els accionistes rebran un dividend de sis euros per acció, un rendiment sobre el nominal del 10%. Amb els dividends d’aquest exercici, els accionistes hauran rebut fins ara un total de 69,55 euros per acció i hauran recuperat amb escreix el capital inicialment invertit, que va ser de 60,10 euros per acció.

D'altra banda, els fons propis, que fundacionalment eren de 30 milions d’euros, sumen avui 102,63 milions d’euros, i el seu rendiment o ROE és del10,5% i es manté alt. Al tancament de l’exercici, la ràtio de solvència era del 22,40% i la liquiditat, del 375,11%: més de dues i de tres vegades més, respectivament, a les mínimes requerides pels reguladors.

Aquestes dades evidencien segons els gestors del banc la bona evolució de BancSabadell d’Andorra i la sostenibilitat i rendibilitat del model de negoci. De fet, els creixements en quotes de mercat són igualment molt rellevants i destaquen la quota de clients particulars, que ara és del 23,2%, i  la d’empreses, que arriba al 32,5% del mercat. Les quotes de targetes de crèdit i dels TPV també augmenten i se situen en el 16,68% i el 19,68%, respectivament.

La junta també ha aprovat la reelecció de Josep Segura com a conseller del banc i els nomenaments de Mireia Montoriol Garriga i Maribel González Todolí com a noves conselleres de l’entitat. La primera cobreix la vacant que deixa Josep Vilanova, soci promotor de l’entitat i conseller des de la fundació del banc, que cessa en el càrrec per haver assolit l’edat màxima prevista en els estatuts. Montoriol és economista i especialista en la gestió dels Recursos Humans, fa vint anys que treballa en el banc i actualment és la Interventora General de l’entitat.

González, de la seva banda, cobreix la vacant produïda per la renúncia de Sònia Quibus, consellera en representació de Banc Sabadell, arran dels canvis en el govern corporatiu i organitzatius que s’han produït a l’entitat. És llicenciada en Ciències Empresarials i acumula una dilatada trajectòria al banc català, on actualment exerceix com a directora d’Administració Centralitzada.a.

 

Andorra
Banc Sabadell
Sabadell d'Andorra
Josep Segura
Miquel Alabern
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic