Diari digital d'Andorra Bondia
Pilar Escaler i Stella Canturri van presentar el certificat Comerç Excel·lent el 13 de maig passat.
Pilar Escaler i Stella Canturri van presentar el certificat Comerç Excel·lent el 13 de maig passat.

El segell de Comerç Excel·lent de la Cambra arrenca amb 15 establiments


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

Cinc establiments ja estan passant pel procés d’examen per a l’obtenció del segell de qualitat que atorga la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS). Altres deu han mostrat interès i han demanat la sol·licitud per aspirar-hi. La Cambra considera positiva l’acollida que ha tingut aquest projecte, que reconeixerà a través d’un segell de qualitat tots els establiments que compleixin els requisits estipulats per aconseguir-lo. 

Bon ritme
La màxima responsable del segell, anomenat Andorra Comerç Excel·lent, Stella Canturri, va declarar ahir que “estem satisfets d’aquest inici i veiem que anem a bon ritme”. I és que en només tres setmanes des que es va obrir el període per tramitar-lo, ja són quinze els comerços interessats que s’hi han apuntat. 
 Des de la Cambra ja es va explicar que aquesta qualificació va dirigida a 1.126 punts de venda. El Govern atorga una subvenció inicial  de 60.000 euros. La valoració del cost del servei que s’ofereix és de 2.890 euros per comerç, però perquè el preu no sigui un obstacle a l’hora d’adherir-se al programa, la Cambra ofereix una graella de preus molt més assequibles, i la diferència entre el cost real i el cost que assumirà el comerç anirà a càrrec de la Cambra gràcies a la subvenció del Govern. Per tant, se’n podran beneficiar uns 60 establiments inicialment. Canturri també va remarcar que els primers cinc establiments que estan passant pel procés són de diversos sectors comercials que van des de l’alimentació fins a la joieria i d’altres. 
Pel que fa a la dimensió dels establiments que han estat els primers a postular-se pel segell de qualitat, n’hi ha que tenen entre un i cinc empleats, i altres d’entre sis i deu. “La Cambra va acollint totes aquelles inscripcions i anem treballant paral·lelament, al mateix temps, amb tots els establiments que volen tenir el segell”, va comentar la responsable del projecte. Així, un establiment es pot trobar en una primera fase de l’anàlisi i diagnosi i un altre pot estar en la fase final de l’avaluació de les mesures correctores. Les inscripcions es fan per rigorós ordre d’inscripció fins a l’esgotament de la partida pressupostària dels 60.000 euros. 
Canturri va manifestar que espera que en dos o tres mesos es puguin donar els primers certificats de Comerç Excel·lent. Abans, però, aquests establiments hauran passat per un procés d’avaluació que comprèn les següents fases: la diagnosi del punt de venda i anàlisi de la presència online de l’establiment; el Mystery Shopping; l’enquesta al client extern de l’establiment; el disseny d’un pla d’accions individualitzat per a cada establiment, i l’avaluació dels resultats del pla d’accions individualitzat i correcció de possibles desviacions mitjançant la diagnosi simplificada del punt de venda.

Recursos humans
Per gestionar el segell de qualitat que ha dissenyat i desenvolupat la Cambra, hi ha un equip de recursos humans de la CCIS que dedica part de la seva jornada a aquestes gestions, però a més,  altres cinc persones de l’empresa especialitzada en aquests estudis encarregada del segell estan consagrades a les diferents fases del procés. 
El preu al qual faran front els establiments per tenir aquest distintiu a la façana i a dins del local i que ajudarà a posicionar-se com un comerç de qualitat, amb les darreres tendències d’atenció al públic i de presència online, varia segons el nombre d’empleats. Així, el més barat és el de 870 euros, que han de pagar els que tenen fins a cinc empleats, amb una subvenció del 70% de l’import de l’estudi per part del Govern. Als que tenen entre sis i deu empleats se’ls cobreix el 60% del cost i han de pagar 1.150 euros. Els que en tenen entre onze i cinquanta, la subvenció els suposa la meitat del preu i han de pagar 1.450 euros; i els que tenen més de 31 treballadors paguen 1.750 euros i reben el 40% de la subvenció del cost total. 
El segell Andorra Comerç Excel·lent té l’objectiu de ser una eina de revitalització per a aquest sector, que és qui més pateix els efectes de la crisi i la transformació del concepte de comprar i vendre. Forma part del Pla estratègic del turisme de compres endegat pel ministeri de Turisme i el d’Economia, Competitivitat i Innovació però que dirigeix la CCIS.

establiments
arrenca
segell
cambra
Comerç Excel·lent

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Una excel.lent iniciativa.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte