Diari digital d'Andorra Bondia
Un detall del llibre presentat ahir al matí a la Fundació Julià Reig.
Un detall del llibre presentat ahir al matí a la Fundació Julià Reig.

El segon volum de ‘Fonaments de dret privat andorrà’, a les llibreries


Escrit per: 
M. Prat / RTVA / Xabier Moreira

Uns mesos més tard del que havien previst, condicionats per la pandèmia del coronavirus, ahir finalment es va poder fer la presentació del segon volum de la col·lecció Fonaments de dret privat andorrà, en aquesta ocasió centrat en la persona jurídica. Una publicació que ja es troba a les llibreries. “Inclou totes les entitats que persegueixen una finalitat d’interès general no lucratiu, com són les associacions o fundacions, i també tota la regulació moderna del dret societari així com les reformes de la Llei antiblanqueig”, va explicar el coordinador de la col·lecció i membre del Tribunal Constitucional, Joan Manel Abril, que afegeix que també s’hi han inclòs  les reformes que s’han fet vinculades a les societats financeres, “per saber el paraigua normatiu” i les cooperatives.

Abril remarca que des que el 2005 es va publicar el primer volum –que incloïa persona física i jurídica– “hi ha hagut moltes lleis noves” i per tant, era necessari poder fer un compendi de tots els textos legals vinculats a la persona jurídica actualitzats. El notari Isidre Bartumeu, que també va participar en la presentació, igual que Maria Martí, directora de la Fundació Julià Reig, va destacar, de fet, que des que es va aprovar la Constitució fins ara s’han aprovat unes 800 lleis. “El ritme és molt important”, va assenyalar Abril.

El tercer volum de la col·lecció, que encara no té data de publicació, inclourà les novetats relacionades amb la llei qualificada de la persona i la família que el Consell General té previst treballar a partir de la tardor. Després, ja només quedaria pendent tot allò relacionat amb el dret patrimonial.

volum
Fonaments de dret privat andorrà
llibreries
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic