Diari digital d'Andorra Bondia
La nova junta del Sindicat de l'Ensenyament Públic.
La nova junta del Sindicat de l'Ensenyament Públic.

El SEP alerta que falten polítiques socials adreçades a reduir la pobresa


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) considera que manquen polítiques socials encaminades a reduir la pobresa i les desigualtats. Els resultats de l’Enquesta de condicions de vida, presentats pel departament d’Estadística dijous passat, que apunten que el 12,8% de la població està en risc de pobresa i que un 3,5% pateix privació material severa, “són alarmants i no es poden entendre dins de la societat andorrana”, tal com va manifestar la secretària general de l’entitat, Anna Mundó.
En aquest sentit, l’organització assenyala que les estadístiques demostren que els ajuts socials pal·lien aquestes situacions de pobresa, incrementant la mitjana dels ingressos per unitat de consum, i sobretot, augmentant la mediana –on hi ha el gruix més important de població–, que dels 19.320 euros passa als 19.990. Unes xifres que, malgrat els ajuts, continuen sent insuficients per dur una vida digna al Principat, remarquen. 
Davant d’això, el SEP va expressar ahir la “solidaritat” amb aquests sectors de la població i va demanar a les administracions públiques que adoptin les mesures pertinents per minimitzar les precarietats. D’aquesta manera va remarcar la necessitat d’adoptar “polítiques valentes, que afavoreixin el benestar de les persones, que redueixin les desigualtats”. En concret, Mundó va afirmar que “s’ha de garantir l’habitatge per a tothom, s’ha de garantir una conciliació familiar real, s’ha de garantir una dignitat laboral real, i calen lleis que protegeixin el ciutadà”. 
L’organització sindical és del parer que cal fer cert el lema del país: Virtus unita fortior. Així, entenen que unes diferències de caràcter econòmic menys pronunciades cohesionarien més la societat andorrana, una cohesió que consideren necessària.
L’estudi elaborat pel departament d’Estadística també assenyala que un 4,4% de la població està en risc de pobresa severa. Per franges d’edat, el 19,9% de les persones de 65 anys o més es troben en risc de pobresa mentre que en les persones menors de 16 anys són el 13,3%, i per a les persones entre 16 i 64 anys el 12,1%. També el 51,3% de la població indica que arriba amb dificultats a finals de mes mentre que el 48,7% hi arriba amb facilitat.

SEP
alerta
polítiques
socials
pobresa
adreçades
reduir

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte