Diari digital d'Andorra Bondia
Membres del SEP en una assemblea celebrada el setembre passat.
Membres del SEP en una assemblea celebrada el setembre passat.

El SEP demana que els interins de llarga durada puguin optar a concursos de mobilitat interna


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

El Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) demana que en la nova Llei del cos d'educació s'introdueixi la figura de l'interí de llarga durada, que correspondria a aquells interins que fa deu anys o més que presten servei a l'administració, perquè puguin tenir la possibilitat d'accedir als concursos de mobilitat interna i no haver d'esperar a l'edicte extern. Així s'ha traslladat en el marc de les reunions que es duen a terme per tractar i esmenar la llei del cos, en les quals també s'ha demanat que aquesta figura no tingui el requisit de la nacionalitat andorrana per al concurs. El SEP ho ha anunciat mitjançant un comunicat de premsa en el qual també detalla que s'han plantejat diferents reunions amb els grups parlametnaris per explicar-los les seves aportacions i "fer més entenedores les esmenes plantejades des del SEP".

La Cmissió que tracta les modificions de la llei s'ha de tornar a reunir el mes de març per tractar el desplegament de la carrera professional i per aquest motiu el sindicat ha posat en marxa una plataforma de comunicació "per poder tenir un contacte més obert i directe amb els nostres afiliats i afiliades i donar veu a tothom qui hi vulgui participar".

D'altra banda i pel que fa a les qüestions lligades a la crisi sanitària provocada per la Covid-19, s'explica que es van traslladar les demandes dels afiliats al ministeri d'Educació, com són la dotació de mascaretes FFP2, la revisió dels protocols de confinament de maternal i les propostes de millora tant per a primera com per a segona ensenyança. Amb tot, després de reunir-se divendres telemàticament amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la titular d'Educació, Ester Vilarrubla, se'ls va demanar de deixar un "marge prudencial d'una o dues setmanes" per veure com evoluciona la situació i llavors decidir si s'aplica o no alguna de les propostes del sindicat.

Andorra
covid
SEP
sindicat ensenyament públic
interins
educació
benazet
Vilarrubla
llei cos educació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic