Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de l’assemblea del SEP que va tenir lloc ahir.
Un moment de l’assemblea del SEP que va tenir lloc ahir.

El SEP recorda a L’A que va prometre derogar la Llei de la Funció Pública


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) es va mostrar en espera que s’introdueixi una modificació a la Llei de la Funció Pública gràcies a l’entrada de Liberals d’Andorra (L’A) al Govern. “Haurem de recordar a Liberals d’Andorra que en les converses amb diferents sindicats, entre els quals el SEP i el Sipaag, ens van manifestar que derogarien la Llei de la Funció Pública”, va declarar ahir el secretari general de l’organització, David Garcia. 

El sindicat va exposar que en cas que no fos així no entendria els pactes als quals s’ha arribat. “Una cosa són les línies programàtiques, i jo no m’hi posaré, però en aquest aspecte sí que va quedar clar que Liberals d’Andorra volia derogar” aquest text, “ja que entenia que no s’havia consensuat i que no era una bona llei”. La Llei de la Funció Pública va ser un dels aspectes tractats en l’assemblea extraordinària del SEP que va tenir lloc ahir. En la reunió també es va fer seguiment del recurs contra els edictes per cobrir places de docent. Garcia va explicar que la setmana passada es van portar a terme les proves professionals de l’edicte del 2016, que va ser impugnat i que la setmana que ve tindran lloc les entrevistes personals. El SEP té constància que un dels candidats que havien aprovat el 2016 no ha superat la prova professional. Garcia va remarcar que “això vol dir que un funcionari del 2016 avui ha deixat de ser-ho”, un fet que considera una “molt mala notícia”. El sindicat va destacar que estarà a l’aguait fins al final del concurs, perquè en el cas que més gent aprovi seran les millors notes les que passaran, i per tot plegat no està garantit que les persones que van aprovar el 2016 siguin les mateixes que ho facin en l’actualitat. 
A l’últim, el SEP va tractar sobre la renovació de part del comitè executiu. Ahir no es va presentar cap candidatura per cobrir les vacants dels membres que no poden continuar segons els estatuts, entre els quals es troba el secretari general. Garcia va explicar que alguns afiliats han fet contactes, encara que no tenen una candidatura tancada. L’objectiu de l’organització, ara, és treballar perquè aquestes persones presentin finalment una llista. El secretari general del SEP va afirmar que el límit que s’han fixat per tenir aquesta candidatura tancada seria el mes de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar. En tot cas, la candidatura podria sorgir en qualsevol moment des d’avui. Mentrestant, el comitè executiu del SEP seguirà en funcions. Garcia no es pot tornar a presentar perquè ja ha renovat una vegada en el càrrec, el màxim que permeten els estatuts. Perquè això fos possible caldria modificar els estatuts, però ara per ara això no està sobre la taula.

 

 

SEP
Ensenyament
Llei de la funció pública
Funció Pública
liberals
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic