Diari digital d'Andorra Bondia

El Servei d’atenció a la dona, en funcionament fins al 2010


Escrit per: 
Redacció


El Consell Comarcal de l'Alt Urgell (CCAU) i l'Institut Català de la Dona (ICD) signen aquest dimecres un conveni de 'coordinació, cooperació i col·laboració per tal de posar en marxa un contracte programa que ha de garantir el servei d'informació i atenció a les dones durant el bienni 2009-2010'.

Ho ha fet públic el CCAU a través d'un comunicat de premsa, en el qual afegeix que aquesta col·laboració entre ambdues institucions 'establirà els eixos estratègics, les actuacions, els mecanismes d'avaluació i els sistemes de finançament que milllori l'eficàcia en la gestió dels serveis d'informació i atenció a les dones'.
El nou conveni que signaran aquest dimecres el CCAU i l'ICD assegurarà fins a l’any 2010 el funcionament del Servei comarcal d'informació i atenció a les dones (SIAD) amb una aportació anual de 20.000 euros per part de l'ICD, segons han informat des del Consell Comarcal. Els SIAD són recursos que ofereixen informació, assessorament, primera atenció i acompanyament, en cas que sigui necessari, pel que fa a l'exercici dels drets de les dones en tots els àmbits: laboral, social, familiar i d'altres.
Els eixos estràtègics del contracte programa entre ambdues instituc ions són 'la universalització dels serveis fent-los accessibles a tota la ciutadania; l'enfortiment de les polítiques de suport a les dones; l'increment de l'eficàcia en l'actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista; i la creació i consolidació d'espais de referència que atenguin les necessitats específiques de les dones'.
El SIAD de l'Alt Urgell estarà ubicat a l’edifici seu del Consell Comarcal i serà atès per una coordinadora del servei, a més d'oferir assessorament jurídic i psicològic en funció de la demanda de les usuàries.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic