Diari digital d'Andorra Bondia
El servei de Permanències Mèdiques duu a terme 1.258 visites mèdiques en nou mesos
El servei de Permanències Mèdiques duu a terme 1.258 visites mèdiques en nou mesos

El servei de Permanències Mèdiques duu a terme 1.258 visites mèdiques en nou mesos


Escrit per: 
Agències

El servei de Permanències Mèdiques (SPM) que es troba a la Clínica Verge de Meritxell i que dóna atenció als malalts els dissabtes, diumenges i dies festius com a complement al Servei d'Urgències ha atès en els nous mesos que porta en funcionament un total de 1.258 visites mèdiques, de les quals 847 han estat d'usuaris que s'hi han adreçat directament, 349 han estat pacients que ha derivat el Servei d'Urgències, 62 casos han estat derivats directament des del centre regulador, és a dir, des del 116, i 14 han estat resolts amb la visita del metge del servei de Permanències Mèdiques al domicili del pacient, segons les dades facilitades pel ministeri de Salut.

La mitjana ha estat de 14 visites al dia, el que suposa més del doble de la mitjana, sis, que es registraven abans dels canvis, amb una clara concentració en el tram horari del matí. Aproximadament el 75% de les visites han estat relacionades amb malalties respiratòries, malalties digestives o de l'aparell locomotor, a més de malalties del sistema nerviós i òrgans dels sentits, tal com reflecteixen les mateixes dades. 

Des de l'Executiu recorden que el Servei de Permanències Mèdiques té com a objectiu "assegurar la continuïtat assistencial de l’atenció primària" a través  d’un torn de guàrdia que duen a terme els metges de capçalera. El servei es dóna els dies abans esmentats entre les 9 i les 13 hores i de les 15 a les 20 hores. El pacient s'hi pot personar directament a la consulta que s’ha habilitat a la planta baixa de la Clínica Verge de Meritxell, trucant al 116, o bé per mitjà d’una derivació des d’altres serveis assistencials (Urgències, centres d’atenció primària, etcètera). 

Arran dels canvis que s’hi van introduir a partir del mes de desembre de l'any passat, la comissió de seguiment del Servei de Permanències Mèdiques, integrada per representants del ministeri de Salut, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i el Col·legi Oficial de Metges d’Andorra (COMA), ha efectuat una avaluació del funcionament d’aquest servei i s'ha posat en relleu que s'ha constatat "una millora substancial del funcionament" d'aquest servei. D'aquesta manera, totes les parts coincideixen a fer una valoració "molt positiva" dels canvis introduïts ja que creuen que s'està incidint en una "millor" atenció als ciutadans "que necessiten una atenció mèdica, tot afavorint, també, un millor ús dels recursos disponibles".

Andorra
Pemanències Mèdiques
SPM
Clínica Verge Meritxell
ministeri Salut
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic