Diari digital d'Andorra Bondia
El servei d’ocupació ha beneficiat 573 persones a l’Alt Pirineu i Aran
El servei d’ocupació ha beneficiat 573 persones a l’Alt Pirineu i Aran

El servei d’ocupació ha beneficiat 573 persones a l’Alt Pirineu i Aran


Escrit per: 
Redacció/Foto: Departament de Treball

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) va presentar ahir la programació de les polítiques d’ocupació a l’Alt Pirineu i Aran. Aquest any el departament executa a l’Alt Pirineu  i Aran diversos programes de polítiques actives d’ocupació, als quals ha destinat 3.058.637  euros i que beneficien més de 573 persones. Així, s’ha prioritzat en el conjunt dels programes els col·lectius amb més dificultats d’accés al món laboral. Destaquen les persones joves, en especial els que ni estudien ni treballen; les dones, que encara tenen una taxa d’atur superior a la dels homes; les persones majors de 45 anys amb baixa qualificació professional o una llarga inactivitat laboral, les persones en atur de llarga durada i les persones amb discapacitat, que doblen el temps d’estada respecte de la població general.
Així, en el balanç de les principals actuacions d’intermediació i orientació portades a terme a les oficines de treball de l’Alt Pirineu Aran, destaquen els 757 llocs de treball oferts per les empreses, dels quals 395 s’han cobert amb persones inscrites a les oficines. També s’ha registrat 8.864 avaluacions d’ocupabilitat i 572 orientacions individuals, i 580  persones han participat en sessions grupals d’orientació.
A Catalunya, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya té pressupostat enguany un total de 383,5 milions per a les polítiques actives d’ocupació i lluita contra l’atur. Les polítiques actives d’ocupació i lluita contra l’atur beneficien aproximadament 229.000 persones.
Pel que fa a l’orientació professional (78,9 M), s’ha comptabilitzat 42.575 beneficiaris, amb el programa especial de suport a aturats de llarga durada, els programes integrals i els incentius a la contractació en pràctiques de joves beneficiaris del programa de garantia juvenil. Per la seva banda, pel que fa a la qualificació professional (124,9 M) hi ha hagut 137.200 beneficiaris, amb  les accions de formació d’oferta i la formació professional per a l’ocupació (CIFO); la formació professional sectorial i transversal per a persones treballadores ocupades, el programa de formació amb compromís de contractació i els programes de noves oportunitats d’ocupació.
Finalment, en foment de l’ocupació (66,7 M) hi ha hagut 10.450 beneficiaris; en promoció de l’ocupació i desenvolupament econòmic local (53,7), 24.200; en foment de la mobilitat demogràfica (1,2), 230, i en gestió de la col·locació en el mercat de treball (3,1), 14.250.

 

ocupació
beneficiat
Alt Pirineu i Aran
servei
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic