Diari digital d'Andorra Bondia
Tècnics del Servei Meteorològic expliquen als joves el funcionament del nou punt d'observació.
Tècnics del Servei Meteorològic expliquen als joves el funcionament del nou punt d'observació.

El Servei Meteorològic i el Punt Jove de Canillo impliquen els menors en el seguiment del temps


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

El Servei Meteorològic, amb col·laboració amb el Punt Jove de Canillo, ha instal·lat un nou punt d’observació meteorològica manual a la plaça del Telecabina de Canillo. L’objectiu és que els joves de la parròquia puguin fer els mesuraments i amb les dades recollides estudiar els fenòmens meteorològics.

La col·laboració entre les dues entitats es va iniciar l’any 2016, amb un taller de meteorologia ofert pel Servei Meteorològic al Punt Jove canillenc. L’interès dels infants i joves en l’activitat i en la ciència atmosfèrica ha portat a fer participar els que es troben en edats compreses entre els nou i els quinze anys en la recollida de dades meteorològiques.

Així, a partir del dilluns 5 de novembre en aquest nou punt d’observació es prendran dades sobre la temperatura màxima i mínima, les precipitacions en forma líquida i el gruix de neu nova caiguda durant 24 hores.

Segons indiquen des del Govern, per tal de mostrar el funcionament de la instal·lació, els tècnics del servei han explicat als nens del Punt Jove de Canillo la metodologia per prendre aquestes dades. Així mateix, els han explicat la importància de ser constants i curosos a l’hora de registrar-les per poder tenir una sèrie climàtica de més qualitat.

Amb les dades que s’obtinguin, el jovent de la parròquia de Canillo podrà estudiar els efectes dels fenòmens meteorològics del territori i fer estadístiques mensuals, trimestrals i anuals. Tant les dades diàries com les anàlisis es podran consultar al Punt Jove del Comú de Canillo i també a través de les xarxes socials de les dues entitats.

Servei Meteorològic
Punt Jove
Canillo
menors
seguiment
temps
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic