Diari digital d'Andorra Bondia
El sindicat policial veu un greuge respecte a d’altres cossos especials.
El sindicat policial veu un greuge respecte a d’altres cossos especials.

El SIPA carrega contra la direcció de la policia per “desatenció i despreocupació”


Escrit per: 
Redacció/Agències/Foto: Jonathan Gil

El Sindicat de la Policia (SIPA) considera que la direcció del cos té i ha tingut una actitud de “despreocupació i desatenció” a l’hora de tirar endavant i desenvolupar el reglament que ha de regir els equips especials de policia. Aquest reglament, que no s’ha aconseguit aprovar, és ara “una llaminadura electoral” i creuen que s’ha perdut l’oportunitat de rescabalar un greuge comparatiu que actualment pateixen els funcionaris de policia amb la resta de cossos especials que sí que tenen aprovat un reglament que regula les especialitats. Així ho asseguren en un comunicat en què lamenten no tenir compensades adequadament “la dedicació, l’abnegació i la professionalitat”.
Denuncien que des del 2004, moment que es va aprovar la Llei qualificada del cos de policia, estan en espera que es desenvolupi via reglament les missions i les activitats diàries que duen a terme funcionaris de la policia que han rebut una formació especifica com ara els grups del Tedax, els guies canins, d’atestats o d’investigació criminal, entre altres. “Passats els anys el reglament no es va desenvolupar mai, tot i que va ser un motiu de queixa i reivindicació reiterat per part del nostre sindicat”, subratllen en un comunicat.
Amb la modificació de la llei, l’any 2017, es tornava a deixar la regulació de les funcions especials via reglament i la direcció del cos, segons relata el SIPA, aquesta vegada sí que programa unes reunions amb comandaments, membres del consell de la policia i sindicats a fi i efecte d’obtenir un màxim de quòrum. Durant aquestes reunions no s’arriba a un consens i finalment els alts càrrecs de la policia decideixen “tirar pel dret” i recollir totes les opinions presentades fins al moment per convertir-les en una proposta de reglament. Però malgrat la validació del consell de policia, del qual no forma part el sindicat, l’informe final que es reclama des del ministeri d’Interior i que ha de tirar endavant la direcció de la policia per poder aprovar el reglament, mai es du a terme ni tampoc es presenta. És per això que el sindicat considera que els alts càrrecs de la policia han tingut una actitud de despreocupació i desatenció que està generant malestar i el descontentament entre els afiliats sindicals.

Temor a privatitzacions
D’altra banda, i en el marc de les comunicacions internes que el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General envia als funcionaris per exposar les repercussions que pot tenir la nova Llei de la Funció Pública, el Sipaag manifesta novament el seu temor que hi hagi més privatitzacions d’alguns departaments de l’Administració.
En aquest sentit, el sindicat recorda que la llei recull “gairebé de forma idèntica” un article del text del 2000 que ja es va utilitzar a l’hora de privatitzar el servei de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) el 2006, el transport sanitari l’any següent i, ja més recent, la centraleta telefònica el juliol passat. El Sipaag lamenta el resultat que han tingut aquestes decisions i la pèrdua de drets dels treballadors públics i insta a reflexionar per tal de “no repetir errors” en un futur.

SIPA
càrrega
direcció
policia
desatenció
despreocupació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic