Diari digital d'Andorra Bondia

El Sipaag demana "diàleg ampli" per tractar la salut i la seguretat al treball


Escrit per: 
Redacció / Foto: Sipaag

El Sindicat del Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) torna a mostrar el seu compromís en la lluita per la salut i la seguretat dels treballadors en motiu del Dia mundial de la salut i la seguretat en el treball que se celebra avui. Segons exposen en un comunicat, el Sipaag se suma i fa seva a crida de l’Organització Internacional del Treball que demana construir un diàleg social eficaç, que faci partícips totes les parts de la presa de decisions en aquesta matèria, i dur a terme una revisió de les polítiques i la normativa relacionades amb la seguretat i la salut en el treball. Des del sindicat es mostren convençuts que la construcció d’un diàleg ampli, que faci partícip tothom repercutirà en un major assoliment dels reptes que plantegen la seguretat i la salut en el treball. Així, recorden que l’any passat ja es van posicionar a favor d’un diàleg tripartit, entre treballadors, empresaris i Administració per preparar el futur i donar el lloc preeminent que requereixen la seguretat i la salut en general, i en concret a la feina, tant per les modalitats presencials com per a les opcions de teletreball. 

Per al Sipaag sempre ha estat important garantir la seguretat i la salut dels treballadors, remarquen, i de la mateixa manera que amb l’esclat de la pandèmia van demanar que s’adoptessin les mesures pertinents per protegir els treballadors de l’Administració general, tant els que es trobaven de cara al públic com els que feien teletreball, enguany continuen demanant que es protegeixi els treballadors davant de qualsevol risc per a la seva salut i seguretat. En aquest sentit, recorden que ja van impulsar una investigació "per descobrir uns abusos que repercutien negativament en la salut dels treballadors de tot un departament" i afegeixen que "ho tornarem a fer sempre que sigui necessari".

Des del Sipaag, reiteren que quan es parla de salut en el treball cal tenir en compte tots els vessants i no només el físic, sinó també el psíquic, ambiental i perceptiu.  Per això, i en la línia d’aconseguir una cultura de seguretat i salut en el treball positiva, s'ha d’aconseguir que tothom pugui plantejar les seves preocupacions sobre els possibles riscos i problemàtiques del lloc de treball per trobar les solucions adequades "entre tots". Per això, insisteixen, cal establir un marc de comunicació oberta i un diàleg basat en la confiança i el respecte mutu. 

sipaag
diàleg ampli
Salut
seguretat
treball
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic