Diari digital d'Andorra Bondia
El Sipaag va celebrar l’assemblea general a la sala d’actes de la Llacuna ahir a la tarda.
El Sipaag va celebrar l’assemblea general a la sala d’actes de la Llacuna ahir a la tarda.

El Sipaag portarà a la Batllia l’afer dels càrrecs de relació especial


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) va decidir per majoria portar a la Batllia les presumptes irregularitats en la contractació de càrrecs de relació especial. Així ho va anunciar el seu president, Lluís Anguita, un cop acabada l’assemblea general que va tenir lloc ahir a la tarda. Anguita va afegir que esperaran a veure si s’hi adhereixen el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) i el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA). De tota manera, si decidissin no fer-ho, va confirmar, ho faria el Sipaag “en solitari”.

Anguita va recordar que tots aquests càrrecs eren màxims responsables de ministeris i de departaments i, a més, tenien delegació de signatura i fins i tot alguns signaven documents sense tenir aquesta delegació publicada al BOPA. I això, va emfatitzar, no es podia fer perquè “un assessor està per assessorar, però no pot ser el responsable màxim”.  Sobre la quantitat de treballadors públics que es podrien veure afectats, va dir que el nombre no arribaria al centenar. “No només afectaria a treballadors, també a adjudicacions i informes”, va subratllar. Igualment, Anguita va dir que actualment no els consta que hi hagi cap coordinador ni cap assessor que estigui fent funcions que no li pertoquen. 
D’altra banda, en l’assemblea el Sipaag també va aprovar el canvi dels seus estatuts, de manera que a partir d’ara tot treballador de l’Administració es podrà afiliar al sindicat perquè fins ara els que eren eventuals no ho podien fer. També van tractar sobre la marxa de les reunions amb la ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, Judith Pallarés, i la secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala. En aquest sentit, va valorar la bona disposició d’ambdues a treballar tots els articles de la llei de Funció Pública en les quatre reunions que han tingut fins ara. “Volem creure que es farà una revisió àmplia de la llei”, va manifestar. Va recordar que és una llei “que no la volíem” perquè el que perseguien era “una llei consensuada, feta per tothom”. Però actualment “ens hem d’asseure a treballar-la”. Anguita va fer notar que “Govern mateix té problemes amb la llei perquè un article xoca amb l’altre”. En aquestes reunions amb el ministeri també s’està treballant el tema de l’IPC del 2011 i 2012 dels salaris de tots els treballadors afectats i, al seu parer, han percebut “que hi ha ganes de solucionar-lo”.

sipaag
Batllia
càrrecs de relació especial
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic