Diari digital d'Andorra Bondia
El sistema de protecció de les avingudes s’ubicarà a 20 punts Les avingudes Meritxell i Carlemany tindran aviat un sistema de seguretat.
El sistema de protecció de les avingudes s’ubicarà a 20 punts Les avingudes Meritxell i Carlemany tindran aviat un sistema de seguretat.

El sistema de protecció de les avingudes s’ubicarà a 20 punts


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El sistema de seguretat que els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany instal·laran a les avingudes Meritxell i Carlemany preveu tres modalitats diferents en funció de la zona on es col·loquin. Així doncs, hi haurà elements desmuntables (és a dir, de posar i treure i que es puguin transportar), mòbils o plegables (quedaran al lloc plegats, de forma que no destorbin la circulació o el pas habitual), i integrats o replegats. Les dimensions també s’adaptaran a l’amplada del carrer en què s’ubiquin. El plec de bases del concurs per adjudicar aquest dispositiu de seguretat projecta instal·lar els elements en vint punts diferents de la zona per a vianants. 

Nou d’aquests corresponen a la part baixa de l’avinguda Meritxell (als dos extrems de la plaça de la Rotonda, a la cruïlla de Bonaventura Armengol i l’avinguda Meritxell, al carrer Pau Casals, al carrer de l’Aigüeta (just darrere del Centre Comercial Andorrà), al carrer Josep Rossell Calva, al carrer Riberaygua, al carrer de la Borda i a la cruïlla de Meritxell i carrer de la Unió). Per la part d’Escaldes-Engordany s’han marcat 11 punts (a la cruïlla del carrer de la Unió amb Carlemany, al carrer dels Paraires, al carrer Sant Antoni, al carrer Isabelle Sandy, al carrer Arnaldeta de Caboet, al carrer François Mitterrand, al carrer Ciutat de Sabadell, a la cruïlla d’aquest darrer amb l’avinguda Carlemany, al carrer de la Constitució, al carrer Pare Enric Graner, i a la cruïlla de Carlemany amb l’avinguda de les Escoles). El sistema es preveu que sigui desmuntable a la zona de la Rotonda, a l’inici i al final de la part baixa de l’avinguda Meritxell, al carrer de la Borda, i a l’inici i al final del tram per a vianants de Carlemany, així com al mig de l’avinguda escaldenca, a l’altura de Ciutat de Sabadell. La resta d’Andorra la Vella seran mòbils o plegables, mentre que a Escaldes-Engordany també se n’hi projecten d’integrables o replegats.
El concurs també recull la possibilitat que els elements que s’instal·laran siguin “personalitzables” amb publicitat o el logotip del Comú, entre d’altres opcions. A més, cadascun d’ells ha de tenir una resistència de 1.000 quilos o superior, es valorarà l’aspecte estètic i d’integració a l’entorn, i el sistema proposat per les empreses que hi concorrin haurà d’estar validat pel departament de policia. A l’hora de triar el sistema, els comuns van prendre com a exemple l’utilitzat en una ciutat francesa. Quant al cost, el Comú d’Escaldes-Engordany té prevista al pressupost una partida de 500.000 euros, mentre que el Comú d’Andorra la Vella, 50.000 euros. Des de la capital es va informar que es va reservar aquest import perquè no se sap exactament el sistema que s’adoptarà, i es va afegir que si convé ampliar la partida ja es faran els moviments pressupostaris que calguin. També es va recordar que a Meritxell calen menys elements perquè hi ha més mobiliari urbà i menys carrers adjacents.
La convocatòria del concurs va ser publicat ahir al BOPA. Les ofertes es poden presentar fins al 14 de maig.

sistema
Protecció
avingudes
ubicar
20 punts
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic