Diari digital d'Andorra Bondia
Bicicletes del servei Cicland.
Bicicletes del servei Cicland.

El Superior avala l’adjudicació del servei de bici elèctrica compartida


Escrit per: 
M.P.

El servei de bicicleta elèctrica compartida ofert per Cicland (denominació comercial de Montre SL) té la continuïtat garantida. El Tribunal Superior de Justícia (TS) ha estimat el recurs que el Govern va presentar contra la sentència de la Batllia que anul·lava l’adjudicació i obligava a tornar a valorar les dues ofertes que s’havien presentat al concurs. D’aquesta manera s’anul·la la sentència de primera instància. L’anunci l'ha fet el ministre portaveu, Eric Jover, aquest dimecres a la tarda traslladant la informació facilitada durant el consell de ministres per la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. “Celebrem la decisió del TS en el sentit que podem continuar amb aquest servei que facilita la mobilitat i a més, d’una manera molt més sostenible, dels nostres ciutadans i que també empara la rigorositat dels processos desenvolupats per tirar endavant aquest procés”, ha exposat Jover.

Des del Govern s'ha remarcat que la sentència del TS, que és ferma, fixa que “l’adjudicació es va fer en tot moment ajustada a dret i també valida els fins que legitimen l’activitat administrativa”. D’aquesta manera, han remarcat, es pot garantir als usuaris i abonats “el normal funcionament del servei”.

En primera instància la Batllia va estimar retrotraure el procés d’adjudicació i posava en dubte el desenvolupament del procés. De fet, la sentència deixava clar que l’oferta de l’empresa guanyadora no podia ser presa en consideració perquè “no complia amb dos dels requisits exigits al plec de bases”. Es tractava, d’una banda, de la subcontractació de serveis considerats com a prestacions principals dins de la concessió i, de l’altra, l’externalització del personal encarregat d’aquests serveis. Per això la Batllia declarava nul·la l’adjudicació. “En aquell moment, des de Govern vam valorar que els passos seguits eren els correctes i que s’ajustaven completament a la llei, i es va presentar el recurs d’apel·lació corresponent. I ara el TS ens dona la raó”, ha destacat Jover, que ha insistit que “la part més important és que permetrà que aquest servei es continuï desenvolupant”. A més del Govern, l’adjudicatària també va recórrer contra la decisió de la Batllia.

Deures pendents del GRECO a la Justícia i al Consell General

El consell de ministres ha aprovat la publicació de l’informe de conformitat del quart cicle d’avaluació del Grup d’Estat contra la Corrupció del Consell d’Europa (GRECO). En l’informe es conclou que Andorra ha aplicat o tractat de manera satisfactòria tres recomanacions, tres més han estat aplicades parcialment i set no estan aplicades. El ministre portaveu ha destacat “la millora”,  ja que “hem pogut avançar”, si bé ha apuntat que “no totes les recomanacions són igual  de fàcils d’implementar”. Així, ha explicat que “les tres que es van poder implementar completament depenien de la tasca pròpia de l’executiu i era la nostra potestat”. En canvi, queden deures pendents a la Justícia i al Consell General. “Hi ha una sèrie de recomanacions que depenen del Consell General, del seu reglament, de la llei de transparència que s’està treballant, i segurament en els treballs que es desenvolupin en el marc d’aquesta llei de transparència podrem assolir algunes d’aquestes recomanacions”,ha explicat.

Quant a la Justícia, s’ha valorat positivament que s’ofereixin formacions a batlles, magistrats i fiscals, que les decisions del fiscal general d’inhibir un fiscal adjunt s’han de fer de manera justificada per escrit i el nou sistema de responsabilitat disciplinària dels fiscals.

Finalment, Jover també ha apuntat que “hi ha algunes recomanacions que són de molt difícil aplicació en el sentit que demanarien un canvi no només legislatiu, sinó també una modificació de la Constitució”. Per això ha conclòs que es tractava d’un procés “més feixuc i que cal valorar de manera molt més atenta”.

Nova emissió de bons al mercat internacional

El Govern ha aprovat el refinançament del deute de l’Estat previst per a la resta del 2020 amb una emissió de bons sobirans destinada al mercat internacional. La decisió es pren arran de la bona experiència de la primera col·locació internacional del mes de juliol. Ara, però, s’ha treballat amb Crédit Agricole i Banco Santander per establir un mecanisme de refinançament a curt termini per col·locar aquests bons a clients institucionals finals. Seran 180 milions d’euros en 1.800 títols a 30 mesos, i amb un tipus d’interès del 0,70%. La mesura permet diversificar el finançament del deute, deixar de dependre de la banca local i avançar en l’homologació.

Ampliació de l’institut de la Margineda per 2,1 milions

L’ampliació del centre escolar de batxillerat de la Margineda tindrà un cost de 2,1 milions d’euros. Les obres aniran a càrrec de l’empresa Locubsa SA i el termini d’execució és d’11 mesos. El projecte consisteix en l’ampliació de l’escola amb la construcció d’un edifici annex de dues plantes i connexions amb l’edifici existent. La primera planta comptarà amb set noves aules, amb nous accessos i sanitaris, mentre que la planta superior quedarà diàfana en previsió d’una possible utilització en un futur.

Per altra banda, el consell de ministres ha aprovat l’adjudicació dels treballs de reforç del mur ancorat de l’escola andorrana de segona ensenyança de la Vall d’Orient, a Encamp, per 376.686 euros. Les obres tenen un termini d’execució de quatre mesos. Amb la intervenció es construirà una nova filera d’ancoratges i bigues metàl·liques que s’adossaran sobre el parament del mur. També es preveu instal·lar un sistema per drenar l’aigua que pugui acumular-se darrere de la paret. Les obres es porten a terme després de constatar un increment elevat de la tensió del mur. Això va obligar a inhabilitar un pati i el menjador del centre.

 

cicland
bici elèctrica
Greco
bons
institut de la margineda
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic