Diari digital d'Andorra Bondia
El Superior dicta que el ginecòleg Gouarré podrà tornar a exercir
El Superior dicta que el ginecòleg Gouarré podrà tornar a exercir

El Superior dicta que el ginecòleg Gouarré podrà tornar a exercir


Escrit per: 
P.G.

Finalment el Tribunal Superior de Justícia ha revisat el cas del ginecòleg Gerard Gouarré i ha rectificat la pena. Si el 1999 va ser condemnat a cinc anys de presó condicional i inhabilitació de la professió de per vida, ahir el Superior dictava que aquesta inhabilitació no superés la durada de cinc anys. Això, però, significa que el metge pot tornar a exercir al Principat. Per arribar a aquesta rectificació, el metge va haver d’acudir al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg, que l’any passat va resoldre contra l’Estat en considerar que s’havien vulnerat els drets del metge en no aplicar retroactivament les lleis més favorables per a l’acusat, ja que amb la revisió del Codi Penal del 2005 es dictava que la pena complementària, en aquest cas la inhabilitació, no podia durar més temps que la pena principal, que eren els cinc anys de presó condicional. 

Amb aquesta sentència d’Estrasburg l’advocat de la defensa del ginecòleg, Miquel Bellera, va demanar la revisió del judici al Superior i ahir aquest va demanar la substitució de la condemna d’inhabilitació de per vida per la inhabilitació per cinc anys comptant des de l’any 2000. L’advocat va declarar ahir que per fi, després de tant de temps, “s’havia solucionat una injustícia perquè no es va voler aplicar la llei i ho han hagut de resoldre a Estrasburg”. Al seu dia, i després de la modificació del Codi Penal el 2005, el metge va al·legar l’aixecament de la inhabilitació de la professió de per vida, ja que en les modificacions de la llei les penes accessòries no podien superar el temps de la principal. 

Presó condicional a l’agent penitenciari per abús sexual

En total són vint mesos de presó condicional els que el Superior va dictar ahir contra l’agent penitenciari acusat de tres abusos sexuals, dos a dues  exinternes i un a la mestra de la presó. En concret, se l’acusa de dos delictes d’abusos sexuals, a la mestra i a una exinterna, i per a un li demanen cinc mesos i per a l’altre, quinze mesos. La pena a més inclou la inhabilitació del càrrec durant dos anys. L’agent penitenciari va ser absolt de l’altre delicte que se li imputava, que era d’amenaces a un pres. 
Aquesta sentència dictada ahir pel Tribunal de Corts respon al judici celebrat el 14 de desembre passat, en el qual l’exagent, que ara treballa al cos de bombers, va negar tots els fets dels quals l’acusaven i que van esdevenir entre l’abril i el setembre del 2012.  L’agent ja va ser empresonat l’octubre d’aquell any per les denúncies cursades per la mestra del Centre Penitenciari i per algunes internes. 
Durant la vista oral, dues internes, una de les quals l’havia acusat i una altra que actuava com a testimoni, van canviar les declaracions i la versió dels fets. Per la seva banda, la mestra es va ratificar en tot allò que havia declarat amb insinuacions com “me la pones dura” i va afirmar “sentir-se vulnerable”. En el judici hi van participar un gran nombre d’agents penitenciaris, que malgrat no ser testimonis dels fets denunciats van donar suport a l’agent condemnat ahir pel Tribunal de Corts per dos delictes d’abusos sexuals. 

 

Jutjat un home acusat d’homicidi en grau de temptativa tres anys després

Ahir es va jutjar un home per un presumpte cas d’homicidi en grau de temptativa, segons l’acusació, o de dos delictes majors, de lesions doloses i port il·legal d’arma, segons la fiscal. En rebre la carta d’acomiadament, l’home va entrar amb una barra de ferro al despatx dels seus caps i va donar almenys quatre cops al cap de qui regentava el taller fins a deixar-lo inconscient i després va amenaçar amb la barra la dona, que ho va presenciar tot. El processat no va comparèixer ahir al judici, i és que els fets van ocórrer el 3 d’octubre del 2013. 

Qui sí que va comparèixer van ser les dues víctimes. L’home va quedar inconscient com a conseqüència dels cops i va requerir quatre punts de sutura i moltes grapes per ferides ocasionades al cap. Aquest es trobava d’esquena a la porta i no va veure res. Només sap que l’home va entrar i va tirar el sobre de l’acomiadament a sobre la seva taula i li va donar els cops al cap. La dona, però, que sí que ho va veure tot, va declarar ahir en un estat de nervis i angoixa, més de tres anys després. Tots dos van declarar que els fets els van provocar danys psicològics perquè tenien por de sortir al carrer sabent que aquest home, que havia treballat per a ells durant uns quants anys, estava al carrer. 
També van declarar dos dels treballadors que van intervenir per fer fora l’acusat de les oficines i prendre-li la barra de ferro quan es disposava a amenaçar la dona, que ja s’havia amagat fugint d’ell, i presumptament pegar-li. 
L’acusació particular l’acusa del delicte major d’homicidi dolós en grau de temptativa i de dos delictes majors de lesions doloses amb el perill de causar més danys, i un en grau de temptativa, a més del delicte de port il·legal d’arma. Per tot demana set anys de presó ferma i dotze anys de prohibició d’entrar en contacte amb les dues víctimes. L’acusació a més demana una quantia, que ahir no va especificar, com a responsabilitat civil i per danys a les víctimes. Per la seva banda el ministeri fiscal considera provats els delictes de lesions doloses i del port il·legal d’arma i demana una pena de dos anys de presó condicional i la pena complementària de no entrar en contacte amb les dues víctimes durant tres anys. A més li demana una responsabilitat civil a la CASS de 546 euros. Finalment la defensa del processat reclama la lliure absolució tenint en compte l’informe mèdic psiquiàtric, que diu que el processat va actuar per “una emoció intensa”, ja que “havia d’anar a Portugal perquè la mare estava malalta i en tornar i, per anar-se’n uns dies, li van presentar la carta d’acomiadament”, va manifestar. A més la defensa va al·legar que també va actuar sota els efectes de l’alcohol. 

 

Jutgen un home per maltractar la fillastra

Un resident de 66 anys va ser jutjat ahir per un delicte menor de maltractament en l’àmbit domèstic i de lesions doloses. Els fets van ocórrer el 7 de maig del 2014. La menor no va denunciar la parella de la seva mare, però va anar a urgències l’endemà amb un cop al costat i l’hospital va alertar la policia. La fiscal demana sis mesos de presó condicional i la defensa l’absolució en considerar que no hi ha proves. El processat va reconèixer que volia posar normes de conducta i que a la menor no li agradaven. La jove va afirmar que li havia pegat.

trribunals
justícia
gouarré
Número de vots: 148
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic