Diari digital d'Andorra Bondia
La dietista Marta Pons i el xef Carles Flinch ensenyant com s’elaboraven els farcellets de carabassa i els canelons d’escalivada.
La dietista Marta Pons i el xef Carles Flinch ensenyant com s’elaboraven els farcellets de carabassa i els canelons d’escalivada.

El taller ‘Fogons de vida’ d’Unicef aplega uns cinquanta comensals


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: M.P.A.

El taller i posterior dinar d’Unicef Andorra Fogons de vida en benefici de la campanya Cada vida compta va aplegar ahir al migdia una cinquantena de persones a l’hotel Roc Blanc d’Escaldes-Engordany i va recaptar 5.020 euros per als programes de supervivència dels neonats. 

Els mestres de cuina que van conduir el taller van ser la dietista Marta Pons i el xef de Can Manel, Carles Flich. Ambdós van mostrar la seva satisfacció per poder col·laborar en la campanya anual d’Unicef. En el cas de Pons es tracta de la tercera vegada que ho fa. I què significa per ella? Doncs “una ocasió molt especial”. La dietista està convençuda que “tots hem de col·laborar perquè els nens puguin menjar bé”. En aquest sentit, va dir que “si puc posar el meu granet de sorra perquè els nens puguin tenir per menjar, doncs encara millor”. També va assenyalar que l’ocasió era un moment propici “per aprendre, compartir, degustar i gaudir”. 

Per la seva banda, Carles Flinch va manifestar que la campanya d’Unicef  Andorra ”és una causa que val la pena”. I va afegir que el seu és “un ofici on cada dia passa molt menjar per les meves mans i he de ser molt respectuós amb el menjar perquè hi ha gent que no té la sort de menjar almenys tres cops al dia”.

Les receptes que es van elaborar en el taller són dues de les que conté el llibre que Pons i Flinch van presentar per Sant Jordi, Fogons de salut. En primer lloc, Pons va presentar uns farcellets de carbassa amb pera cuita, formatge i nous i un pesto amb herbetes fresques i oli d’oliva, que van servir d’aperitiu. A continuació, Flinch va explicar i elaborar uns canelons d’escalivada freds, que després van ser el primer plat del dinar, servits amb una mousse d’escalivada, una salsa tàrtara i un filet d’anxova. Pons va explicar que es tractava de “dues receptes senzilles, bones, sanes, però molt atractives”. La dietista va aprofitar per reivindicar que el menjar sa no té per què ser avorrit ni s’ha d’associar a productes sofisticats, ans al contrari, “volem cuidar l’aliment de proximitat”. 

Per la seva banda, Emelin Torm, del Roc Blanc, també va fer possible que tot estigués ben a punt per acollir els comensals. Torn va ser sòcia fundadora del comité de l’Unicef per Andorra i durant molts anys va formar part de la seva junta. Des de fa temps és molt activa a les xarxes amb un blog de cuina. Torm recorda que les oficines de la seu central d’Unicef van estar al Roc Blanc en els primers temps. Es va mostrar molt satisfeta perquè era el tercer any que se celebrava el taller i va dir que era una manera per poder atreure gent “i recollir uns dinerets per Unicef”.

Per la seva banda, la presidenta d’Unicef Andorra, Laura Álvarez, va destacar que hi ha persones que és el tercer any que participen en l’activitat, i va recordar que els 70 euros del taller-dinar van destinats íntegrament a la campanya. Álvarez va subratllar que aprofiten els actes que organitzen per a donar a conèixer l’entitat i explicar “cap a on van els diners”. Per aquest motiu, va dir que aprofitava l’ocasió per posar-se a la disposició de les persones que tinguin dubtes o recels sobre on van els diners i es va posar a disposició d’aquestes persones per explicar com funciona Unicef perquè “volem que ens vegin com una organització molt transparent”.

La campanya Cada vida compta es va engegar a finals del passat mes de març amb l’objectiu de reduir la mortalitat dels nadons. Segons la directora d’Unicef Andorra, Marta Alberch, els fons obtinguts en els diferents actes realitzats durant l’any es destinaran als programes de supervivència neonatal d’Unicef, centrats en deu països que representen més de la meitat de totes les morts de nadons del món: Bangladesh, Etiòpia, Guinea Bissau, Índia, Indonèsia, Malawi, Mali, Nigèria, Pakistan i Tanzània. Un cop acabada la campanya, s’escollirà el país al qual es fa arribar l’aportació recollida.

La propera accció d’Unicef és la seva participació al Vide dressing de la Massana, on hi serà present amb una parada de roba del 5 al 7 d’octubre. A mitjans de desembre tornaran els encants vintage a Escaldes-Engordany. 

taller
‘Fogons de vida’
Unicef
aplega
cinquanta
comensals
Número de vots: 231
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic