Diari digital d'Andorra Bondia
Els germans Cierco va denunciar la vulneració de més drets que el TC no els ha tingut en compte.
Els germans Cierco va denunciar la vulneració de més drets que el TC no els ha tingut en compte.

El TC considera que s’ha vulnerat el dret a la defensa de la família Cierco


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Tribunal Constitucional ha estimat parcialment el recurs d’empara presentat pels germans Higini i Ramon Cierco i la seva mare. L’alt tribunal considera que s’ha vulnerat el seu dret a la defensa i el principi d’igualtat d’armes entre les parts, reconeguts a l’article 10 de la Constitució. 
Els germans Cierco i la seva mare, en qualitat de socis majoritaris de BPA van sol·licitar a l’AREB informació i documentació per contradir, provar i defensar-se en el procés de resolució i de liquidació del seu banc dut a terme pel mateix AREB. Els recurrents consideren que la no-aportació de la informació sol·licitada vulnera el seu dret a la defensa, ja que opinen que és una documentació essencial per poder al·legar contra els actes desfavorables d’aquesta agència. La família Cierco també reclamava altres vulneracions de dret,  com ara el dels principis de legalitat, de no-retroactivitat de disposicions restrictives de drets individuals, de seguretat jurídica, però el TC no les ha tingut en compte. 
L’AREB i el Superior van al·legar que no s’havia lliurat la informació per respectar el principi de confidencialitat, i el Constitucional ha recordat que existeixen excepcions en aquest principi i considera que la sol·licitada pels recurrents, la família Cierco, era una d’elles. 

TC
considera
vulnerat
dret
família
Cierco
defensa
Comentaris: 1

Comentaris

Quan un tribunal no reconeix que la retroactivitat no pot ser aplicable en un país normal..... doncs, la ciutadania d'aquell país té un problema. Així ens va.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic